193
Sony predstavio PSP 2!

Sony predstavio PSP 2!

193
SHARE

Nova konzola koja za sada nosi kodni naziv NGP pravi je monstrum čija hardverska snaga bez problema može da se meri sa PlayStationom 3!

Sony se definitivno odlučio za tradicionalniji pristup, tako da NGP (zvanični naziv ćemo saznati kasnije) fizički neodoljivo podseća na prvi PSP, ali je nakrcan neverovatnom količinom hardvera koju nećete pronaći ni na najskupljim mobilnim telefonima.

Među najimpresivnije karakteristike ubrajamo fantastični OLED ekran od čak pet inča koji radi  u 960×544 rezoluciji, multitač ekran, multitač ped, prednju i zadnju kameru, dve analogne pečurke,  GPS risiver i 3G. Praktično, čini se da je sa još vrlo malo ulaganja Sony mogao da napravi i moćan telefon od ovog uređaja.

Sirova snaga procesora je posebna priča – u vreme kada proizvođači telefona stidljivo izbacuju prve modele sa dva jezgra, Sony se  odlučio za quad varijantu i odlični PowerVR grafički čip.

Sony je odlučio da “ubije” XMB, pa će njega naslediti novi korisnički interfejs, poznat kao Live Area. On će se koristi putem tačskrina, a u potpunosti je okrenut ka umrežavanju.

Na prezentaciji u Japanu izdavači igara pokazali su veliko zadovoljstvo snagom hardvera ali i time što je razvoj naslova za NGP vrlo sličan kao razvoj igara za PlayStation 3. Lista razvojnih timova koji će raditi igre za novu platformu je ogromna, a među prvim naslovima biće i novi nastavak odličnih Uncharted i Killzone serijala.

Sony najavljuje da će se uređaj pojaviti u prodaji pred sledeće novogodišnje praznike, ali još uvek ne želi da otkrije cenu,  govoreći jedino da će biti pristupačna. Nju i još par detalja saznaćemo na E3 sajmu, ali ako nas pitate za mišljenje, očekujemo da PSP2 (ili kako god da bude nazvan) košta oko 300 evra.

NEMA KOMENTARA

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.