170
Nokia 1661: Za jeftine i jednostavne razgovore

Nokia 1661: Za jeftine i jednostavne razgovore

170
SHARE

Nokia 1661_4 mLA

Ukoliko si u potrazi za povoljnim telefonom i nisu ti bitne napredne opcije – ovaj aparat je ono što ti treba

Nokia 1680, stariji predstavnik slabije grupe, dobio je naslednika koji je vidno poboljšan. Dizajn je prost i jednostavan, ali vrlo moderan i efektan za seriju kojoj pripada. Umesto običnog oblika, upotrebljena je nova, nesvakidašnja forma, pa sada izgleda mnogo “šmekerskije” od obične – sa više uglova, manje oblina i rupicom za uvlačenje trake za nošenje oko vrata. Telefon je izrađen od tvrde plastike otporne na ogrebotine, a visoki sjaj i kvazihromirani elementi daju modelu 1661 dozu elegancije i prefinjenosti.

Tastatura je takođe od tvrde plastike, koja se sastoji iz dva dela, pa je kucanje poruka prijatnije. Ipak, najbitnije je napomenuti da su hod i povratna informacija svakog tastera vrlo dobri. Nema zamaranja prstiju pri dužem kucanju poruka. Navigaciona tastatura ogromna je i upravljanje funkcijama nikada nije bilo lakše.

Boje na ekranu dijagonale 1,8 inča malo su življe, a vidljivost pod direktnim sunčevim svetlom je dobra, ali daleko od perfektne. Rezolucija od 128×160 tačaka daje dovoljno za dobru sliku, ali je osvetljenje neoptimalno. Ekran se može opremiti različitim temama, animacijama i velikim digitalnim, odnosno analognim časovnikom, koji su u poslednje vreme veoma popularni, jer izgledaju dobro i, gle čuda, prikazuju tačno vreme.

Kamera je VGA rezolucije. Od nje ne treba očekivati čuda jer je dovoljno to što njome možete da snimate. Slike i video zapise možete prebaciti na neki drugi uređaj pomoću Bluetootha ili preko nekog od portala za deljenje multimedije.

Imenik se povećao na celih 1.000 kontakata. Osetno je i povećanje raspoložive memorije za korisnika. Skočila je sa 8 (model 1650) na čak 3 MB, a tu su FM radio i muzički plejer za mp3 i druge audio fajlove.

Kvalitet komunikacije je vrhunski, kao i na svakoj Nokiji, a meni je preveden i na srpski jezik, što će ovdašnji korisnici i te kako ceniti. Tu je i veoma dobar T9 srpski rečnik, koji ubrzava i olakšava pisanje poruka, podržane samo u SMS formatu. Najveći multimedijalni dodatak je stereo FM radio, koji može automatski da pretraži stanice u etru oko telefona i sačuva ih u 20 slobodnih memorijskih mesta. FM stereo radio prijemnik može se aktivirati samo jednim pritiskom na dodeljeni (zvezdica) taster, a za slušanje omiljenih radio emisija trebaće vam žičane slušalice, koje funkcionišu kao antena.

Podelite vaš glas sa drugima!


ŠTA VI MISLITE O OVOME?
  • Fascinated
  • Happy
  • Sad
  • Angry
  • Bored
  • Afraid
SHARE
Prethodni članakBRAVO #183
Naredni članakSamsung LED TV 8

NEMA KOMENTARA

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.