Start Let's Talk Znam da me drugarica laže i ne znam kako da postupim

Znam da me drugarica laže i ne znam kako da postupim

SHARE

Bravo, imam problem sa najboljom drugaricom. Zapravo ne znam da li je zaista, ali ovako: sviđao mi se u prvoj i drugoj godini (sada smo treća) gimnazije dečko koji ide sa njom u odeljenje, a ona je sada sa njim u vezi! Otvoreno mi je rekla šta se sve izdešavalo i kakva je situacija i rekla kako to radi da bi se ‘osvetila’ zato što je on mene povredio (javila sam mu se preko FB profila, on je hladno odgovarao što je uslovilo veću patnju i bol kod mene), te je htela da ga natera da se zaljubi u nju još više i da ga ona na kraju ostavi kako bi i on patio (ona se njemu sviđala od prve godine, otkad i on meni i nismo znale za to). Posle par meseci, rekla mi je da je kao završila sa njim i sa svim tim, ali otkrila sam da to nije istina! Zapravo, njih dvoje su zajedno, ali se kriju od mene, jer ona misli da će me izgubiti zato što je uradila to. Ne znam šta da radim, kako da se postavim, kako da pričam sa njom. Meni više i nije krivo to što je ona sa njim, koliko je to što znam da me laže, a ponaša se normalno, kao da se ništa ne dešava. Još više nerviram ja samu sebe jer pridajem preveliki značaj svemu tome, samo zato što ne želim da je izgubim, i razbolela sam se. Kako da rešim ovo na najbolji način?

BRAVO: Komplikovana je situacija. Ni tebi, ni njoj nije lako. Obe ćutite da ne biste povredile onu drugu, a ti patiš, možda i ona što to krije od tebe. Mi bismo ti predložili da sa njom popričaš o tome. Reci joj otvoreno da znaš da su i dalje zajedno i da te od svega najviše pogađa što ona, tvoja najbolja drugarica, to od tebe krije. Reci joj da ne želiš da je izgubiš i da ti je mnogo do nje stalo, ali zamoli je i reci joj da ne želiš da se tako ophodi prema tebi, reci da želiš da u odnosu sa tobom bude iskrena jer imaš prava na to. Probaj tako otvoreno da pričaš sa njom. Nadamo se da će pomoći.

Imaš li pitanje za rubriku Let’s Talk? Pošalji ga na našu e-mail adresu bravoportal@color.rs (u subject stavi “Let’s talk”) a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu BRAVO! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Thinkstock

OSTAVI KOMENTAR