Start Let's Talk “Želim moje stare prijatelje nazad”

“Želim moje stare prijatelje nazad”

SHARE

Tatjana, 14: Pre nekoliko meseci, upoznala sam nove prijatelje. Srela sam ih u školi i delovali su kul. Međutim, sada vidim da oni konstantno vređaju druge i smaraju ih, čak i moje staro društvo sa kojima želim opet da se družim. Problem je što sam im sada postala odbojna i ne žele da se petljaju samnom. Šta da radim?

Bravo: Pokaži im da si ozbiljna!

Privlači te da upoznaješ druge kul momke i devojke, to je normalno. Ipak, kada si postala deo njihovog društva, shvatila si da ni oni nisu uvek sjajni kakvim se čine. Nalaziš se u prilično glupoj situaciji, jer su tvoji stari prijatelji razočarani tobom. Ipak, sigurno nije prekasno da ih opet pridobiješ. Da bi to uradila, potrebno je da im pokažeš kako se osećaš. Ko je bio tvoj prvi najbolji prijatelj? Probaj da porazgovaraš sa njim nasamo pa mu objasni: “Neke druge stvari su mi bile kul, ali sada shvatam da sam pogrešila, jer mi je mnogo bolje sa tobom. Stvarno mi je žao, hoćeš li mi dati još jednu šansu?”. Reci nešto ovako, svojim rečima, može da upali. U tom razgovoru moraš delovati ozbiljno, da bi pokazala da ti je zaista stalo. Ako naiđeš na odbijanje, ne odustaj. Možda ćeš tek iz drugog pokušaja tvoje izvinjenje biti prihvaćeno.

Tvom sadašnjem društvu možeš da objasniš zašto više ne želiš da provodiš vreme sa njima. Na primer, možeš im reći: “Mislila sam da ste kul, ali sada vidim da se dobro provodite samo kada maltretirate druge. Neću da učestvujem u tome.

OSTAVI KOMENTAR