Start Let's Talk Želim da budem novinarka, koju školu treba da upišem?

Želim da budem novinarka, koju školu treba da upišem?

SHARE

Dragi Bravo, imam jedan problem upisujem se u srednju školu. Nešto što želim je da postanem novinar, ali ne mogu da nađem srednju školu za to. Postoji privatna Artimedia u Beogradu, ali bi volela da vidim da li postoji još neka škola u blizini Novog Sada, a da podržavaju ovaj smer. Volela bi ako bi ste mogli da mi predložite barem neku?

BRAVO: Iskreno, nismo baš upućeni u izbor škola. Probaj da guglaš to što tražiš. Moguće je da postoji. Ukoliko pak ne postoji, a ti nisi u mogućnosti da upišeš školu u Beogradu, bitno je da ne kloneš. Upiši onda neku školu koja je usmerenija na društvene nauke, poput gimnazije, društveni ili opšti smer. Možeš se kasnije raspitati postoji je novinarska sekcija u tvojoj školi. Pored toga, lajkuj stranicu kancelarije za mlade ukoliko ih ima u tvom gradu i probaj da nađeš još neke stranice na kojima se promovišu razne radionice i kursevi za mlade. Možeš baciti pogled i na stranicu unije srednjoskolaca Srbije – UNSS. Na internetu postoji gomila informacija, samo treba znati kako da se to istraži i iskoristi. Stoga, umesto npr.da samo blejiš na društvenim mrežama, iskoristi priliku da na netu istražiš ima li nekih zanimljivih ponuda za tebe. Ukoliko ima nekih kurseva ili radionica, prijavi se i idi. Ako već sad znaš čime želiš da se baviš, uradi nešto povodom toga i mimo škole jer će ti dosta značiti za kasnije.

Imaš li pitanje za rubriku Let’s Talk? Pošalji ga na našu e-mail adresu bravoportal@color.rs (u subject stavi “Let’s talk”) a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu BRAVO! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Thinkstock

1 KOMENTAR

  1. Oceni negativno -1 Oceni pozitivno +1I am Tinista, Swiftie, Selenator, Jorgista, Belieber, Stepper, Fan Merta Jazidzioglua and Fan Buraka Ozcivita Forever And Ever!!!

    Moja sestra je sad osmi razred (ne rodjena) i ona upisuje gimnaziju opsti smer pa ce posle novinarstvo. Mi smo takva porodica da sve isplaniramo i samo nam ostaje da to i ostvario ali nikad ne odustajemo .

OSTAVI KOMENTAR