Start Let's Talk Volela bih da idem sa simpatijom na maturu

Volela bih da idem sa simpatijom na maturu

SHARE
Foto: Thinkstock

Dragi Bravo, imam 13 godina i mislim da je jedan dečak iz drugog odeljenja počeo da mi se sviđa. Primetila sam ga kako ide hodnikom na odmoru posle škole. I nekoliko puta su nam se susretali pogledi. Nisam sigurna da li se ja njemu sviđam i da ne želi da mi priđe jer je stidljiv kao i ja. Idem u sedmi razred i volela bih da idem sa njim na maturu samo ne znam da li on ima partnerku. I želim da ubacim ovde još jedno pitanje. Naime, niko me nije pozvao na maturu i to me jako plaši da ne budem sama tog dana. Jeste da sam sedmi razred, ali svi su sada počeli da traže partnere. Šta da radim vezano za tu situaciju?

BRAVO: Nama se čini da je zaista još rano za to pronalaženje partnera za mature. Sedmi razred se još nije ni završio, a matura sledi tek sledeće godine, skoro za godinu i po dana. Stoga, smatramo da nemaš razloga za brigu, već ćete neko pitati kada vreme za to bude došlo. Uostalom, svrha mature je da se svi zabave, a ne da brinu ko je s kim došao, nije sramota iako te niko ne pozove, tamo svakako nećeš biti sama. Biće svi ostali iz škole!  Kada je reč o njemu, nismo sigurni može li na maturu da te vodi dečko iz drugog odeljenja. Ne znamo pravila u tvojoj školi, ali kada smo mi imali mature, išli smo sa momcima iz naših odeljenja. Ipak, ti možeš probati da sada ostvariš neki kontakt sa njim. Probaj da mu se javiš i da spontano počneš sa njim da pričaš. Pored toga, ako smatraš da je on stidljiv, a ako si takva i ti, možeš probati da ga potražiš na nekoj od društvenih mreža i da tamo započneš razgovor sa njim, a sve u cilju zbližavanja.

Imaš li pitanje za rubriku Let’s Talk? Pošalji ga na našu e-mail adresu bravoportal@color.rs (u subject stavi “Let’s talk”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu BRAVO! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Thinkstock

OSTAVI KOMENTAR