Start Let's Talk “Suviše sam stidljiva da bih mu prišla”

“Suviše sam stidljiva da bih mu prišla”

SHARE

Ljilja, 15: “U moju školu ide jedan dečko koji mi se jako dopada. On je dve godine stariji od mene i već smo pričali dva puta. Ja se ipak bojim da mu se obratim, iako osećam da se i ja njemu dopadam. To misli i moje društvo. Možete li mi reći kako da mu priđem a da to ne izgleda glupo? Kako da privučem njegovu pažnju?

Draga Ljiljo,

Čini nam se očiglednim da se ti dopadaš tom momku. Kad između dvoje postoje varnice, druge osobe to prepoznaju, kao što su to učinili tvoji prijatelji. S obzirom na to, mnogo je lakše da u razgovoru pronađete zajednički ton. Pre nego što se odlučiš da mu priđeš, smisli šta bi to zaista želela da ga pitaš. Najbolje je da to bude nešto na šta ne može prosto da ti odgovori sa da ili ne, već mora da obrazloži. Upitaj ga za mišljenje o nečemu što zanima i njega i tebe, pa ćeš na taj način započeti razgovor. Tad ćeš uvideti da nema razloga da budeš stidljiva, pa mu u jednom trenutku reci: “Sviđaš mi se. Da li bi hteo da jednom odemo u bioskop?” Tako ćeš načiniti još jedan važan korak napred.

Druga stvar koju možeš da uradiš jeste da mu se konstantno osmehuješ i nadaš se da će ti prići. Ipak, na ovaj će ti trebati više vremena da mu privučeš pažnju, naročito ako je momak takođe stidljiv kao ti. Znači, sakupi hrabrost i priđi mu. Kad vidiš osmeh na njegovom licu, znaćeš da je sve u redu.

OSTAVI KOMENTAR