1229
“Šta se dešava s mojim grudima?”

“Šta se dešava s mojim grudima?”

1229
SHARE

Dejana 13: “Moje grudi su počele da rastu kad sam napunila 11 godina. Ipak, one su još uvek male. Poslednjih nedelja počele su da me bole. Nekad su zaista tvrde, ali to traje po nekoliko sati. Da li sam bolesna? Da li je potrebno da idem do ginekologa?”

BRAVO: Sve što ti se dešava potpuno je normalno!

Draga Dejana,

Rast grudi je siguran znak devojkama da su u pubertetu. Tvoje grudi će se u potpunosti razviti, ali za to je potrebno da prođe mnogo meseci. Fizičko sazrevanje zahteva vreme i uključuje fluktuacije hormona, koji su bitni za mnoge procese u telu. Određeni hormoni uzrokuju to što su tvoje grudi osetljive ili te čak bole. Mnogim devojkama to se dešava u danima pre ili za vreme menstruacije. Zato, nemoj da brineš. Telo devojaka u tvojim godinama menja se svakodnevno što sigurno i sama osećaš.

56 KOMENTARA

 1. @bieber i ja kad san prvi put dobila nije bilo puno krvi i ubrzo je prestalo.onda nisam dobila svega tri ili cetiri meseca.i onda sam ponovo dobila.to nista ne znaci zato nemoj da se opterecujes time.bezveze je.drago mi je ako sam ti pomogla!!!

 2. NEKO MORA DA MI POMOGNE…Strasno sam uplasena…Menstruaciju sam dobila poslednji put jula…..PROSLE GODINE…. Da li je to bila menstruacija,jer ipak je nije bilo godinu i 5 meseci.UZASNO SAM ZABRINUTA,da li je u pitanju neka bolest?Ili mi se ciklus jos nije ustalio?Sramota me je da o tome pricam sa ginekologom ili bilo kojim drugim doktorom..POMOZITEE!!! :(

  • Draga Natalija,Iako nisam dobila 1. menstruaciju,znam sve o njoj.
   Kako je ti nazivas ,,Menstruacija” to nije bila.
   To je bio nadrazaj,koji se javlja kod devojcica svih u pubertetu.
   Tvoja mensturacija ce biti stalna,veruj mi.

 3. Imam 13 godina,ali imam veoma male grudi. Decaci mi se smeju i kazu mi da sam ravna  kao daska. Primetila sam da su mi nekad tvrde gudi,a nekad mekane. I kada ih pipnem bole me
   Ne znam sta da radim. Pomozite mi ! :-( 

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.