1262
“Smara me brat”

“Smara me brat”

1262
SHARE

Jovan, 13: “Moj mlađi brat me baš smara u poslednje vreme. Šta mogu da uradim da prestane?”

BRAVO: Dogovorite set pravila.

Ćao Jovane,

Nisi nam rekao koliko godina ima tvoj brat, ali s obzirom da je pred pubertetom ili čak mlađi, razlika među vama je vrlo velika.  Njemu su neke stvari smešne a za tebe su strašno iritantne i glupe. Ono što možeš uraditi jeste da pronađeš nekoliko stvari koje ti najviše smetaju kod njega. Kad to smisliš, popričaj sa njim, reci mu šta te muči i dogovorite se oko pravila ponašanja. Recimo, kaži mu da ne sme da ulazi u tvoju sobu ako su vrata zatvorena ili da te ostavi na miru kad imaš društvo.  On od tebe može da zatraži nešto zauzvrat, pa probajte da se dogovorite. Ukoliko obojica budete poštovali dogovoreno, problema više neće biti. Ako tvoj brat ne želi da bilo šta promeni, ostaje ti samo da pričaš sa roditeljima.

79 KOMENTARA

  1. Mery tvoj mladji brat je usao u pubertet. Mozda to nisi primecivala ali sigurno si i ti bila takva u tom uzrastu. Pokusaj da ga razumes, ali ako te bas previse smara dogovorite se da nedelju dana bude dobar i ako ispuni dogovor ti ili roditelji ga nagradite nekim poklonom.. necim sto ovih dana najvise zeli… ;)

  2. Bravo ja neznam sta da radim.Imam brata koji ima 17 godina,a ja 12.Stalno me tuzi kod mame i tate i to pocinje da me nervira.Udjem krado na fb(dobila sam kaznu) i on me pita kako sme da ulazis jel si ti pitala roditelje? (inace moj brat je u Sremskim Karlovcima u skolu i nevidjam ga bas puno.)Ja sam kao i sve moje vrsnakinje,volim sve da znam i da se druzim,ali od njega ne mogu,ponasa se ko da mi je roditelj,sta da radim? -.-‘ :(

    • Moraćeš da razgovaraš s njim, nema druge. Probaj da mu kažeš to što si rekla nama – on ti nije roditelj, nego brat i tako bi trebalo da se ponaša! Možda je baš problem što ga ne viđaš previše, pa ste se pomalo udaljili.

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.