Start Let's Talk Saveti: ten, linija i frajeri

Saveti: ten, linija i frajeri

SHARE

lec tok glavna

Muče te bubuljice, linija ili frajer? BRAVO ima pravi savet za tebe!

Bubuljice me dovode do ludila!
Imam bubuljice po celom telu i ne pomažu mi nikakve kreme. Šta da radim?
Mira, 12
Draga Miro, ovaj problem veoma je čest u tvom uzrastu. Hormoni ti ubrzano rade i koža ti je sklona pojavi bubuljica. Nemoj da pokušavaš sama da rešiš ovaj problem! Najbolje je da se obratiš dermatologu. On može da ti propiše specijalne kreme koje se izdaju samo na recept. Ako je tvoja koža stvarno problematična, trebalo bi da obratiš pažnju na svakodnevnu negu kože i pravilnu ishranu. Ipak, najverovatnije se radi samo o uobičajenoj pubertetskoj pojavi bubuljica.

Užasno sam mršava!
Moje telo ne liči ni na šta! Sve moje drugarice su počele da dobijaju grudi, imaju obline, a ja… ličim na dasku za peglanje! Tako me ponekad i zovu dečaci iz razreda i zezaju nas koje smo kategorija “čačkalice”. Kako da se ugojim?
Zorica, 13
Tvoje pismo odražava inteligentnu osobu koja ima smisla za humor. Zašto isti sistem ne bi primenila i na ovaj svoj mali problem? Uostalom, vrlo brzo će tvoje telo početi da se menja, probudiće se hormoni, dobićeš apetit i verovatno se ugojiti bar nekoliko kilograma. Kako ti to zvuči? Optimistično, zar ne? Ali, to je istina. Nema razloga za brigu, pogotovo ne kod takve devojke kao što si ti. Ostani vedra duhom i ne opterećuj se svojom kilažom čak i ako se ne ugojiš. U tom slučaju, imaćeš manekensku figuru i svi će ti zavideti!

Mom dečku se ne sviđa kako se oblačim
Meni je potpuno normalno što i tokom zime nosim majice do pupka i mini suknje. Međutim, mom dečku se ne sviđa kako se oblačim. On misli da time pokazujem da želim da muvam druge momke. Kako da mu dokažem da nije u pravu?
Nada, 15
Tvoj dečko se samo plaši da te ne izgubi, draga Nado, pošto tako lepo izgledaš u toj odeći. Treba samo da mu kažeš koliko ga voliš i to će mu vratiti samopouzdanje. Onda se više neće bojati konkurencije. Zna i on dobro da i zimska garderoba mora da bude lepršava i da otkriva kožu.

Želela bih da budem model, ali mi roditelji brane to!
Dobro izgledam i to su mi mnogi rekli. Zato želim da postanem model. Međutim, moji roditelji su protiv toga. Oni mi stalno govore da prvo moram da završim školu. To je baš okrutno od njih!
Jovana, 13
Iako misliš da je bitnije nešto drugo, škola treba da ti bude na prvom mestu. Ima još vremena da započneš manekensku karijeru. Ionako nemaš dovoljno godina da bi se time bavila – moraš da imaš najmanje 14. A sve do osamnaeste godine nećeš moći mnogo toga da uradiš bez saglasnosti roditelja. Zato ne treba da se svađaš sa svojim najvećim saveznicima – jer roditelji samo misle na tvoje dobro. Potrudi se da završiš školu, a u međuvremenu možeš da se raspitaš o manekenskom pozivu i razgovaraš sa svojim roditeljima na tu temu.

OSTAVI KOMENTAR