Start Let's Talk “Prijatelji nemaju vremena za moje probleme”

“Prijatelji nemaju vremena za moje probleme”

SHARE

lets talk

Ljilja, 14: “Ja sam uvek spremna da pomognem svojim prijateljima kad god imaju probleme. Mirim ih kad se svađaju, dajem im dobre savete i uvek sam tu za njih. To i oni kažu. Ali kada ja imam neki problem, oni kao da me ne čuju ili odmah promene temu. Zbog toga se osećam veoma usamljeno i ne znam s kim mogu da razgovaram. Šta da radim?”

Draga Ljiljo,
Ti si osoba koja uvek pomaže drugima, ali moraš da obratiš pažnju na to koliko svog vremena daješ drugima. Jer ti si jedna od onih ljudi koji toliko pomažu drugima, da sami ne dobiju dovoljno pažnje.
Osećaš se dobro kada si tu za druge, ali nećeš uvek čuti “hvala”. Pogotovo ako pomažeš nekome ko nije tražio tvoju pomoć. Može čak da se desi da tvoja želja da pomogneš nekome zasmeta. Na primer, ako neko jednostavno želi sam da reši situaciju u kojoj se nalazi. Zato pažljivo nudi svoju pomoć. Jednostavno pitaj: “Hoćeš li da ti pomognem?” ili nešto slično.
Tvoji prijatelji će sigurno primetiti tvoje povlačenje kada se oni nalaze u problemu. Onda će primetiti koliko si im važna. Iako se sada osećaš usamljeno, nemoj ih optuživati, jer će se onda oni osećati napadnuto. Samo ih pitaj da nešto radite zajedno i vremenom ćete imati bolji odnos.

OSTAVI KOMENTAR