Start Let's Talk “Povraćam da bih bila mršava!”

“Povraćam da bih bila mršava!”

SHARE

Marijana, 12: Visoka sam 160 cm, imam 52 kg i jako želim da smršam. Osećala sam užasno jer nisam mršava, pa sam posle svakog jela počela namerno da izazivam povraćanje. Znam da je to pogrešno, ali ja ne mogu da prestanem. Bojim se da s bilo kim pričam o tome i rekla sam to samo jednoj prijateljici. Molim vas, pomozite mi.

BRAVO: Potrebna ti je profesionalna pomoć!

Draga Marijana,

Nažalost, mnoge devojke misle da su debele iako su sasvim normalne težine, baš kao i ti.  Namerno povraćanje je za tebe već postala navika i neka vrsta zavinosti, jer ne prestaješ s tim. Dobra stvar je što si sebi već priznala da imaš problem, jer je to prvi korak ka pozitivnoj promeni. Ono što tebi treba jeste profesionalna pomoć, jer problem koji imaš teško da možeš da rešiš sama. Nemoj da čekaš i učini odmah nešto za sebe, jer poremećaj u ishrani može da izazove ozbiljne posledice po tvoje zdravlje.

Zato, obrati se svojim roditeljima pa se konsultujte  s stručnjacima koji će znati kako da ti pomognu. Naravno, biće potrebno vreme dok ne promeniš svoje ponašanje i prihvatiš svoje telo, pa je dobro da sebe okružiš osobama u koje imaš poverenja. Njihova podrška biće ti veoma dragocena.

 

OSTAVI KOMENTAR