Start Let's Talk Otkako je našla dečka, stalno flertuje sa mnom!

Otkako je našla dečka, stalno flertuje sa mnom!

SHARE

1. “Otkako je našla dečka, stalno flertuje sa mnom!”
Željko, 13: Već duže vreme sam zaljubljen u jednu devojku. Kada sam joj to rekao, ona nije htela ni da čuje. Ali, otkako je pronašla dečka, stalno flertuje sa mnom. Čak i pred tim dečkom. Zašto se tako ponaša?

BRAVO: Zatraži objašnjenje!
Zdravo, Željko! Ne treba da te čudi to što te je devojka prvo odbila, a zatim počela da flertuje sa tobom, jer osećanja se menjaju. Možda je tvojoj simpatiji tek nedavno postalo jasno koliko joj se dopadaš, a svakako uživa u pažnji koju joj obojica poklanjate, iako tebe i njenog dečka njeno ponašanje sigurno zbunjuje i vređa. Zato je sasvim razumljivo što želiš da saznaš na čemu si – porazgovaraj sa njom i pitaj je šta stvarno oseća prema tebi. Da li uopšte trenutno želi da bude sa nekim – i, ako je tako, sa kim? A možda još uvek ne želi da se veže? Objasni joj koliko te njeno ponašanje čini nesigurnim i dobro razmisli o tome šta tačno želiš od nje. Važno je da povučeš jasne granice i da joj staviš do znanja da ne može da se igra tvojim osećanjima!

2. “Čudni zvuci dopiru iz moje vagine!”
Anita, 16: Juče sam spavala sa svojim dečkom. Kada sam htela da promenim položaj, iz moje vagine su se začuli čudni zvuci slični puštanju goluba! Nisam mogla da se suzdržim, a to se čulo jako glasno! Moj dečko se samo nasmejao, ali meni je bilo užasno neprijatno. Šta sa mnom nije u redu?

BRAVO: Ti zvuci su normalni tokom seksa!
Draga Anita, tvoj dečko je odreagovao opušteno jer je to sasvim normalno tokom seksa. Mnogim ljubavnicima su poznati razni zvuci koji se javljaju tokom seksa, kao što su stenjanje, uzdisanje i “coktanje” tokom ljubljenja. Sve su to normalne pojave. Otkud se javlja taj čudan zvuk iz vagine? Odgovor je sasvim jednostavan: dok tvoj dečko pomera svoj penis napred nazad u tvojoj vagini, u nju mora da dospe i vazduh. To se dešava pre svega u određenim pozama kao što je, na primer, misionarska poza (dečko je od gore) kada su ti noge visoko podignute – tada dosta vazduha prodire unutra. Kada taj vazduh treba ponovo da dospe napolje, to istiskivanje vazduha proizvodi zvuk koji si opisala. Ali, čak i kada bi ti se omakao pravi “golub”, ni to nije ništa strašno.

3. “Moj bivši dečko priča sve ružno o meni!”
Tanja, 15: Pre nekoliko dana sam od druga mog bivšeg dečka saznala da je svima pričao kako sam loša u krevetu! A ja uopšte i nisam spavala sa njim! Ali, sigurno su mu svi poverovali iako sam ja toliko stidljiva da se plašim da i tokom ljubljenja ne pogrešim u nečemu, a ne nešto drugo!

BRAVO: Ti znaš šta je istina! Jedino to je važno!
Draga Tanja, uopšte nije fer što tvoj bivši dečko tako govori o tebi! Postoje dve mogućnosti koje su ti sada na raspolaganju: ili da uopšte ne reaguješ (zato što smatraš da je njegovo hvalisanje potpuno glupo i bezveze) ili da mu objasniš da ne sme tako da se ponaša. Tako će on ubuduće znati da treba da drži jezik za zubima. A ako te neki njegov drug startuje sa pričom o tome, ne postoji nijedan razlog da se braniš ili pravdaš jer, na kraju krajeva, ti znaš da njegova priča nije tačna. Opusti se i nemoj se nervirati. Ako želiš, možeš da razglasiš da se tvoj bivši samo folira jer – vas dvoje uopšte niste spavali! A sa sledećim dečkom daj sebi onoliko vremena koliko ti je potrebno. Ne dozvoli da te bilo ko natera na nešto za šta još nisi spremna – jer, ako budeš imala poverenja u svog dečka, onda ćeš se i osećati sigurno i lakše ćeš se osloboditi svoje stidljivosti. Osim toga, nećeš stalno osećati strah da bi mogla nešto pogrešno da uradiš!

4. “Ponekad me jako bole grudi!”
Jana, 12: Ponekad me grudi jako bole iako još uvek nisu sasvim narasle. Bradavice mi izgledaju otečeno i bole me kada ih malo pritisnem. Moje drugarice nemaju taj problem. Da li moram da odem kod lekara?

BRAVO: Mnogi tinejdžeri osećaju bol dok im telo raste!
Zdravo, Jana! Ne brini – to što sada osećaš jedan je od znakova da si u pubertetu. Naime, tokom puberteta tkivo ispod bradavica otiče i postaje osetljivo na dodir. Neke devojčice su osetljivije na taj bol, tako da je moguće da su tvoje drugarice prošle kroz to mnogo bezbolnije nego ti ili taj razvoj kod njih još uvek nije ni započeo. Potrebno je da prođe nekoliko godina da bi se grudi u potpunosti razvile, a one su osetljive na dodir jedino u početnoj fazi rasta. Mnogo češće se dešava da su grudi bolne neposredno pred početak menstruacije ili tokom trudnoće – tada se javlja osećaj neprijatne zategnutosti i pritiska u grudima. Najbolje bi bilo da porazgovaraš sa svojom mamom o tome – ona će ti u teškim trenucima pomoći i umiriti te. A, ako želiš da se oslobodiš svake sumnje, poseti ginekologa – on će ti sve potanko objasniti.

OSTAVI KOMENTAR