Start Let's Talk On je zgodan, ja sam ružna!

On je zgodan, ja sam ružna!

SHARE

Ema, 15: Imam novog prijatelja sa kojim sam jako srećna. Međutim, istovremeno jako sumnjam u sebe. On je lep, dobro građen i mišićav a ima i prelepu kosu. Ja baš i ne izgledam kao model i ne mislim da sam uopšte lepa. On je toliko lep da može da bude sa bilo kojom devojkom, pa se pitam zašto onda provodi vreme sa mnom? On me je čak predstavio roditeljima i poljubio pred njima.

Bravo: Niko nije ružan. On te voli takvu kakva si!

Draga Ema,

Možda nisi dovoljno puta čula koliki si posebna i neodoljiva. Mnoga deca i mladi ljudi retko čuju te reči u svojim domovima, već su naviknuti samo na kritike iz svog okruženja. Zbog toga i postaju vrlo kritični prema sebi. Čak i ako ih neko iskreno obožava, njima je teško da poveruju da su to iskrena osećanja.

Kada vidiš sebe u ogledalu, šta tačno primećuješ? Obraćaj pažnju ne samo na ono što ti se ne sviđa, već i na ono što je lepo kod tebe. Mnogo toga na tebi sigurno je OK ili čak sjajno. Nemoj da budeš stroga prema sebi! U njegovim očima, ti si jedina devojka sa kojom on želi da bude. Znači, ti si jedna vrlo posebna osoba, čak iako “ne izgledaš kao model”!. Taj momak te voli i ne želi bilo koju već tebe! Zar to nije sjajno?

OSTAVI KOMENTAR