Start Let's Talk “Ne želim da budem s njim”

“Ne želim da budem s njim”

SHARE

Petra, 15: “Jedan moj zaista dobar prijatelj verovatno je zaljubljen u mene. On to vrlo često pokazuje dodirujući me. Golica me, mazi se sa mnom, masira me i grli vrlo često. Ja se loše osećam zbog toga jer ne gajim ista osećanja. Već sam mu to rekla ali on je poricao da je zaljubljen i nastavio je da se ponaša na isti način. Drugi se sad pitaju da li smo zajedno. Šta da radim? Da opet razgovaram s njim? Teško mi je da ga odbijem jer mi se dopada kao prijatelj.”

Petra,
Nekad je teško objasniti nekome da ne možeš da mu uzvratiš ljubav, a takav je slučaj sa tvojim prijateljem. On verovatno još ne gubi nadu da će pridobiti tvoje srce za sebe. To je razumljivo, jer je zaljubljen. Za tebe je to previše, što je takođe normalno.

Ti si već pričala s njim. Ako to nije upalilo, moraš mu to jasnije dati do znanja. To jeste teško ako želiš da ti ostane prijatelj ali možeš to uraditi time što mu konstantno govoriš kako se osećaš. Kad ti je neprijatno zbog njegovog dodira reci mu: “To je previše za mene. Nemoj to da radiš” ili “Znam da se tebi to dopada ali meni ne prija.” Njega će to verovatno svaki put pomalo povrediti, ali je to način da ostaneš verna sebi i svojim osećanjima.

Možeš probati i nešto drugo – udalji se od njega. Na taj način odvikavaće se da te dodiruje, ali sa druge strane, time ćeš se i manje družiti sa njim. Ipak, ovo može biti najbolje rešenje. Njemu će biti teško, ali moraš ga ostaviti da se sam bori sa tim. Zato: Budi iskrenija prema njemu i ponašaj se u skladu sa svojim potrebama. Onda je to dobro za tebe, a to je najvažnije.

OSTAVI KOMENTAR