858
“Ne osećam se kao da imam godina koliko imam”

“Ne osećam se kao da imam godina koliko imam”

858
SHARE

Tijana, 11: “Šta da radim? Nekad se osećam kao da mi je pet a nekad kao da imam 16, ali nikad 11 godina. Da li je ovo normalno za devojke mojih godina?”

BRAVO: Ovo je normalna pojava na početku puberteta

Draga Tijana,

S 11 godina, ti si na početku puberteta. Tvoje telo se sad ubrzano menja i ti postaješ mlada žena. Hormoni u tvom telu su zaslužni za to, a ceo proces traje nekoliko godina. Sve to uzrokuje i nagle promene raspoloženje kod tebe ali i menja tvoju predstavu o sebi. Nekad se osećaš kao dete pa ti se promene koje se dešavaju čine čudnim. Sledećeg dana primećuješ u ogledalu srećnu devojku koja lagano postaje žena. Kad se probudiš ujutro, obrati pažnju na to kako se osećaš i u skladu s tim isplaniraj svoje aktivnosti.  Kako vreme bude prolazilo, oscilacije koje osećaš biće sve manje, jer ćeš se naviknuti na promene koje ti se dešavaju.

79 KOMENTARA

  1. Znas kako,  tako sad razmisljas, ali bice ti svejedno kako te zovu, posto na kraju shvatis da ostali ljudi uopste nisu bitni ako si ti srecna. Tako je mozda njoj lepse da ima decka sad. Uopste nije bitno, kasnije ce ti to sve biti normalno, nikad ne znas kad ce da nadjie neki decko, mozda sad, mozda za 3 dana mozda za mesec, kad si spremna, a i nemoj da mrzis, lepo je kad imas decka koji ce da stoji uvek tu uz tebe i da te stiti i da ti pruza svu svoju paznju kako bi ti bila srecna :) 

  2. Jednostavno se osjećaj kao da imaš jedanaest godina…P.S.ne postavljaj više glupa pitanja!!!Puno pozdrava od 12-godišnjakinje koja se osjeća kao da ima šest godina…!!!

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.