Start Let's Talk “Nazivaju me anoreksičnom”

“Nazivaju me anoreksičnom”

SHARE

Lenka, 13: U mom razredu je jedna devojka koja me stalno proziva. Kad sam nedavno bila bolesna, ona je pred svima rekla da to nije čudno, jer ne jedem ništa.

Moji prijatelji su me branili, ali se ja i dalje osećam loše zbog tih reči. Ta devojka dobro zna da to što priča nije istina! Ona je samo ljubomorna zato što je krupnija od mene. Nažalost, nemam dovoljno samopouzdanja da joj uzvratim na takve optužbe. Kako da je nateram da prestane?

 

Bravo: pokušaj da je ignorišeš!

Draga Lenka,

Nažalost, ovakve stvari se dešavaju u školi, i mogu jako da zabole osobu koja je predmet ismevanja. Ono što je najvažnije jeste da ti znaš da si zdrava i da ne patiš od anoreksije! Ako si potpuno sigurna u to, onda ne bi trebala toliko da brineš zbog onoga što ta devojka priča za tebe. Mnoge devojke pa čak i momci danas izgledaju vitko, a opet se hrane normalno i zdravi su. Možda je ona samo ljubomorna što nema građu kao tvoju. Ipak, to joj ne daje za pravo da širi takve glasine o tebi. Znači, nemoj da odgovaraš na njenu prozivke i da se upuštaš u sukob s njom – stvari bi onda bile još gore. Ti uza sebe imaš prijatelje koji ti veruju i pružaju ti podršku. To je važno, jer i tebe tako čine snažnijom. Dovoljno je da joj jednom kažeš: “Prestani da širiš laži o meni.” Ili, samo je ignoriši, i ti i tvoji prijatelji – kad je niko ne bude slušao i ona će prestati da priča takve stvari.

OSTAVI KOMENTAR