Start Let's Talk “Boli je kada prodirem u nju!”

“Boli je kada prodirem u nju!”

SHARE

1. “Boli je kada prodirem u nju!”
Tomislav, 16: Moja devojka i ja imamo problem koji nas oboje veoma opterećuje: kada želimo da spavamo, nju u početku jako boli. Taj bol se doduše vremenom smanjuje, ali ne nestaje sasvim. Molimo vas, pomozite nam!

BRAVO: Dajte sebi vremena!
Dragi Tomislave, bol koji tvoja devojka oseća dok prodireš u nju mogao bi da bude posledica toga što njena vagina u tom trenutku nije dovoljno vlažna. To se dešava kada je devojka u grču (npr. iz straha da bi je moglo boleti) ili ako nije dovoljno uzbuđena. U tom slučaju bi pomoglo ako biste više vremena posvetili nežnoj predigri tokom koje biste jedno drugom mazili i dodirivali sve dok ne osetite seksualno uzbuđenje. Tako će tvoja devojka uspeti više da se opusti. Pitaj je kako želi da je dodiruješ i šta je naročito uzbuđuje. Najvažnije je da se oslobodite pritiska, opterećujućih misli i strahova, inače vam neće uspeti da se opustite i uživate… Međutim, ako tvoja devojka i pored toga i dalje bude osećala bolove, ne bi bilo loše da ode na pregled kod ginekologa.

2. “Moja simpatija je na lošem glasu!”
Branislava, 16: U teretani u kojoj vežbam viđam jednog slatkog dečka koga bih volela da upoznam. Ali, mnogi mi kažu da bi trebalo da ga se klonim jer je pravi zavodnik i menja devojke kao čarape. Ne znam šta da radim…

BRAVO: Potrudi se da ga bolje upoznaš!
Draga Branislava, sasvim je razumljivo što ti se ne sviđaju glasine o tvojoj simpatiji i što se plašiš da bi u njima moglo da bude istine. Tvoja opreznost je rezultat potrebe da sebe zaštitiš od mogućeg razočarenja. Ali, najbolje bi bilo da sama izgradiš svoj stav tako što ćeš najpre upoznati tog dečka: javi mu se kada ga sledeći put sretneš i potrudi se da stupiš u razgovor sa njim. Na primer, pitaj ga nešto u vezi sa treningom, ispričaj nešto o sebi i videćeš kako će odreagovati. Tokom razgovora saznaćeš koliko imate zajedničkih interesovanja i kakva je on osoba. I – otvoreno ga pitaj ima li istine u glasinama koje kruže o njemu. Sigurno ćeš vremenom primetiti da li se prema tebi odnosi sa poštovanjem ili želi samo jedno… Ni u kom slučaju ne smeš da dozvoliš da te nagovori ili primora na nešto što ti ne želiš!

Image Hosting by imagefra.me

3. “Moja drugarica želi da upozna dečka sa kojim četuje!”
Jovan, 14: Moja drugarica (15) je upoznala jednog dečka putem Interneta. Juče mi je rekla da mu je poslala svoje slike, od kojih su neke čak i provokativne, samo zato što je on to tražio od nje! On zna koja je njena adresa i broj telefona, a ona jedva da zna nešto o njemu. Međutim, to je nije sprečilo da se zaljubi i da poželi da se upozna sa njim. Plašim se za nju – šta da radim?

BRAVO: Popričaj o tome sa nekim!
Dragi Jovane, potpuno si u pravu što strahuješ za svoju drugaricu koja je bila toliko neoprezna da nepoznatoj osobi otkrije toliko toga o sebi. “Dečko” sa kojim četuje tvoja drugarica mogao bi lako da bude i neki stariji muškarac. Pogotovo je sumnjiva činjenica da je tražio njene golišave slike – tu definitivno nešto nije u redu. Niko ko ima čiste namere ne bi zatražio tako nešto! Trebalo bi da porazgovaraš o tome sa njenim roditeljima. Ispričaj im sve što znaš i kaži im da si zabrinut za njihovu kćerku. I znaj da to nipošto nije “otkucavanje”! To je jedini način da zaštitiš svoju drugaricu od razočarenja ili nečeg još goreg! Možeš i da se poveriš svojoj majci ili nekoj nastavnici – postaraj se da podeliš svoju brigu sa nekim u koga imaš poverenja!

4. “Moja bivša me ne ostavlja na miru!”
Nemanja, 15: Pre pet nedelja raskinuo sam sa devojkom sa kojom sam bio, sa prekidima, oko godinu dana. Iako sam sada sa jednom drugom devojkom, moja bivša jednostavno ne može da shvati da je kraj. Stalno me zove telefonom ili mi šalje mejlove. Voleo bih da me konačno ostavi na miru. Kako da joj to objasnim?

BRAVO: Prestani da joj ulivaš nadu!
Zdravo, Nemanja! Pošto ovo nije vaš prvi raskid, tvoja devojka polazi od toga da ćete se vas dvoje ponovo pomiriti. Osim toga, ti joj svakim telefonskim razgovorom i svakim mejlom na koji joj odgovoriš samo dodatno “podgrevaš” nadu. Ako, dakle, stvarno ne želiš ništa da imaš sa njom, onda nije dovoljno samo da joj to kažeš, već pre svega treba da joj to i pokažeš. Porazgovaraj sa njom još jednom i objasni joj da ubuduće nećeš odgovarati na njene pozive i mejlove, a potom se i drži toga! U zavisnosti od toga koliko te tvoja bivša devojka voli, posle dužeg ili kraćeg vremena će ponovo poželeti da stupi u kontakt sa tobom. Ali, u jednom trenutku će shvatiti poruku i konačno izgubiti nadu da biste vas dvoje mogli ponovo biti zajedno.

OSTAVI KOMENTAR