4792
“Moja prijateljica ne prihvata negativan odgovor”

“Moja prijateljica ne prihvata negativan odgovor”

4792
SHARE

Jaca, 13: “Imam super prijateljicu s kojom se odlično zabavljam. Međutim, kad ne prihvatim da uradim nešto što ona želi, ona se totalno uvredi i ignoriše me neko vreme ili me ogovora. Da li je to normalno?”

BRAVO: Nemoj da joj dozvoliš da se tako ponaša prema tebi!

Draga Jaco,

Tvoja prijateljica je verovatno navikla da uvek dobije ono što hoće, pa se verovatno prema svima odnosi na sličan način kad god ne bude po njenom. Zato nemoj lično da shvataš njeno ponašanje, ali probaj da razgovaraš s njom. Poenta prijateljstva nije u tome da jedna osoba stalno ugađa drugoj, već da poštujete međusobne želje i pravite kompromis, tako da obe budete zadovoljne. Bilo bi super da joj zato kažeš šta je za tebe najvažnije u prijateljstvu. Kaži joj, “Tebi se možda nešto neće dopasti, ali ja ću to ipak uraditi na način koji meni odgovora. Boli me kako se ponašaš prema meni kad nešto ne bude po tvom. Da li možeš da prestaneš s takvim ponašanjem?”. Naravno, reci to svojim rečima i sigurno smo da će ona konačno shvatiti koliko te je povredila. Kad joj se sledeći put desi takav ispad, reci joj da ne može da se ponaša tako prema tebi. Znamo, to nije tako lako izgovoriti, ali nadamo se da ćeš uspeti.

2961 KOMENTARA

  1. Koja slucajnost:

     Veljko je rodjen na isti dan kao i moj brat i bff, nasi srecni brojevi zajedno daju 19( moja mama i strina su rodjene 19.) tate nam se zovu isto, oboje smo malo opiceni, danas sam nesto citala na netu i pisalo je blablabla bik ovo, vodolije ono…(ja sam vodolija on je bik)
    :-)
    Znam da vas briga ili da necete ni procitati ali eto ;-)

  2. i ja cu sad 13 godina i imam istu drugaricu kao tvoju.Ona je zaista dobra, ali se uvek naljuti na mene kada na primer necu da joj uradim domaci…Pokusacu da joj to objasnim a ako se naljuti na mene nzm sta cu XD

  3. I ja imam 13 godina @Marija samo sto se mi posvadzamo.Onda poslje se ona meni izvine i ja njoj.Jer ja i moja BFF se znamo od nase 2 godine.Sjecam se kako smo se igrale.Nerazdvojne smo.Samo sto smo velike suprotnosti.Ali opet smo nerazdvojne.

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.