Start Let's Talk “Moja drugarica je ljuta na mene!”

“Moja drugarica je ljuta na mene!”

SHARE

Petra, 12: “Moja drugarica flertuje sa dečacima a u učionici za vreme časova najčešće ometa nastavu. Ona se stalno žali kako joj škola ide loše, ali to nije čudno s obzirom na to kako se ponaša. Zato što sam o tome pričala s drugim drugaricama, ona je sad ljuta na mene. Ipak, ja samo želim da joj pomognem. Šta da radim?”

BRAVO: Reci joj kako nisi želela da je povrediš

Draga Petra,

Nikome ne prija kad čuje nešto u stilu: “Nije ni čudo što ti sve ide loše kad se loše ponašaš”, a pogotovu kad to podeliš sa društvom.  Nju je sigurno jako sramota zbog toga što si uradila. Bolje je bilo prići joj i reći: “Primetila sam da ti smetaju slabe ocene, mogu da ti pomognem da uradiš nešto povodom toga.” Primećuješ li razliku između kritike i predloga? Sledeći put probaj da joj se pažljivo obratiš kad je reč o osetljivim pitanjima. U ovoj situaciji, najbolje što možeš uraditi jeste da joj se izviniš. Reci joj: “Nisam želela da te povredim već da ti pomognem sa problemima u školi, ali ako ne želiš da pričamo o tome onda nećemo…važi?” Čak iako ti se ne sviđa to što ona radi, njeno je pravo da se ponaša tako. Tebi kao prijateljici ostaje samo da ponudiš pomoć i čekaš da je ona zatraži od tebe.

106 KOMENTARA

  1. pomoziteee plss……moja najbolja drugarica i ja smo se posvadjale, blok me je na fb i nece vise da mi se javi u skoli…. aa volim je najvise, mnogo mi znaci i ne zelim da je izgubim…

OSTAVI KOMENTAR