Start Let's Talk Moja devojka stalno kuka, jer smatra da je predebela!

Moja devojka stalno kuka, jer smatra da je predebela!

SHARE

1. Moja devojka stalno kuka, jer smatra da je predebela!
Teo, 16: Moja devojka je nezadovoljna svojom figurom. Smatra da su joj noge i guza predebeli i zbog toga se stalno žali. Mene to nervira. Volim je takvu kakva jeste – samo kada ne bi stalno toliko kukala… Šta da radim?

Shvati je ozbiljno i pokaži joj koliko je voliš!
Dragi Teo, tvoja devojka ima problem koji je prisutan i kod mnogih drugih devojaka. Naša studija je pokazala da se svakoj petoj tinejdžerki čini da je debela. Ako ne želiš više da slušaš jadikovanje svoje devojke, pokušaj sledeće: pokaži joj da je shvataš ozbiljno i da je nećeš ostaviti samu sa njenim nezadovoljstvom. Kaži joj npr.: “Znaš da te veoma volim i žao mi je što si često tužna, jer misliš da si debela.”
Možda će poželeti da počne da trenira neki sport. Možeš da joj ponudiš da zajedno idete na trčanje. Tako može da postigne bolju telesnu kondiciju, a učiniće i nešto dobro za svoju figuru. Pitaj je šta bi želela i šta očekuje od vitkijeg tela. Više priznanja i pažnje? Objasni joj šta ceniš kod nje i da bi bilo mnogo bolje kada bi se i ona sama koncentrisala na ono što voli na sebi. Takav razgovor je dobra prilika da popričate i o svojim osećanjima…

Uploaded with ImageShack.us

2. Da li je bolje da sačekamo sa seksom?
Saša, 17: Moja devojka i ja smo zajedno tek nekoliko nedelja. Juče je želela da spava sa mnom, ali ja nisam bio siguran. Naime, poslednje dve moje devojke su odmah nakon prvog puta raskinule sa mnom. Ne želim tako brzo da izgubim i novu devojku. Šta vi mislite? Da li je bolje da još sačekamo sa seksom?

Zajedno donesite odluku!
Zdravo Saša! Dva puta si imao loše iskustvo. Nije čudo što se plašiš da se to ne ponovi. Plašiš se da je seks razlog što su tvoje poslednje dve devojke raskinule sa tobom? Da li su ti to i rekle? Ili je to samo tvoja pretpostavka? Veze se raskidaju iz različitih razloga. Npr., kada više nema osećanja. Ili kada se momak i devojka samo svađaju. Ili, ako se neko zaljubi u nekog drugog. Najbolje je da kažeš svojoj devojci zašto oklevaš. Inače, mogla bi pogrešno da te shvati i da se oseća odbijenom. Ako želiš da sačekaš sa seksom, moraš prvo da odlučiš sam, a zatim zajedno sa svojom devojkom. Važno je da niko od vas ne čini nešto samo da bi ugodio drugom. Možda će vaša želja za seksom iznenada biti tako velika, da ćete to sasvim spontano uraditi. Dogovorite se da jedno drugom iskreno kažete šta vam se dopada, a šta ne. Najbolje bi bilo da se već sada pobrinete za sigurnu zaštitu.

3. On preti da će sebi učiniti nešto nažao ako raskinem sa njim!
Sara, 16: Sa svojim momkom se zabavljam oko godinu dana, ali sada želim da raskinem. Ipak, ne usuđujem se, jer mi je rekao da će sebi nešto nažao da učini ako ja poželim da raskinem. Šta da radim?

Ne dopusti da te ucenjuje
Draga Saro, razumemo zašto si nesigurna. Većina mladalačkih veza završi raskidom. To je iskustvo, koje je – prvenstveno kod ostavljenog partnera – propraćeno patnjom i razočarenjem. Nije nikakvo rešenje da iz samilosti ostaneš sa dečkom jer te on na to prisiljava preteći da će sebi učiniti nešto nažao. Dakle, popričaj sa njim i objasni mu da želiš da raskineš. Pri tom, treba da budeš fer i puna poštovanja tako da on zna na čemu je. Njegove pretnje ipak treba da shvatiš ozbiljno. Porazgovaraj i sa njegovim roditeljima i reci im da želiš da raskineš vašu vezu a da ti on preti da će sebi učiniti nešto nažao. Tako će i oni moći da mu pomognu da se snađe u toj teškoj situaciji.

Uploaded with ImageShack.us

4. Šalje mi perverzne mejlove…
Jelena, 13: Na chatu sam upoznala jednog momka. Ima 19 godina i strašno je sladak! U poslednje vreme šalje mi perverzne fotke i slične stvari. To mi se potpuno gadi. Stalno piše da želi da me razdeviči. Veoma mi je drag, ali bojim se da se nađem sa njim, možda tada stvarno to i učini…

Prekini kontakt sa njim!
Draga Jelena, dobro je što si nepoverljiva prema tom čoveku. Jer ako se ponaša tako kako si opisala, sigurno nije tako sladak tip kao što se predstavlja. I u pravu si, bilo bi veoma opasno da se nađeš sa njim, dakle ne čini to! Ni u kom slučaju nemoj da mu kažeš svoje ime ili broj telefona, ne govori mu gde stanuješ i u koju školu ideš. Tako neće moći da te nađe. Čak i putem mejlova i na chatu, može da te povredi rečima i slikama. Protiv toga treba da se braniš tako što ćeš prekinuti kontakt sa njim. Izbriši njegove mejlove, ne odgovaraj mu više ili uzmi novi nick na nekom drugom chatu. To je sasvim u redu! A možeš i da popričaš o svemu tome sa osobom u koju imaš poverenja.

5. Koji momak voli devojku sa bubuljicama?
Lena, 15: Imam veoma mnogo akni, posebno po licu. Zato idem na tretmane kod dermatologa i već je malo bolje. Ali, još uvek nisam raspoložena da izlazim iako bih volela da nađem momka. Moje drugarice kažu da sam zgodna i da imam lepu, dugu kosu. Ali, koji momak bi voleo da ima tako bubuljičavu devojku, kao što sam ja? Nadam se da ipak možete da mi pomognete.

I sa bubuljicama, ti si vredna ljubavi!
Iz tvog pisma vidimo da si nesrećna. Ali, draga Leno, pogledaj malo bolje devojke koje imaju momka. Nisu sve one savršene i nemaju sve besprekorno čistu kožu! Šta radiš ako ti se dopadne neki momak? Da li ga ljubazno pogledaš? Da li na neki način pokušaš da mu privučeš pažnju? Ili mu namigniše i kažeš “ćao” kada prolaziš pored njega? Ne? Znači da nijednom momku ne pružaš šansu da te upozna. Momci nisu vidovnjaci. Oni čekaju na tvoj signal. Neka ti tvoje drugarice kažu šta je sve lepo na tebi. To će te ohrabriti i učiniti otvorenijom. Ako vidiš momka koji ti se dopada, pokušaj da ga gledaš duže. Budi radoznala, sačekaj da vidiš šta će se desiti. Misli na svoj šarmantan osmeh, dugu kosu, način ponašanja i sl. Ne zaboravi da su crvene tačkice na tvom licu samo mali deo tebe. Leno, veruj nam, imaš dosta toga da ponudiš.

OSTAVI KOMENTAR