1095
“Moj tata mi zabranjuje da se viđam s dečkom”

“Moj tata mi zabranjuje da se viđam s dečkom”

1095
SHARE

Danica, 15: “Već nekoliko puta sam izlazila s mojim dečkom, koji ima 17 godina. Lepo funkcionišemo kao par.Kad me je moj otac upitao koliko on ima godina, odgovorila sam mu iskreno. Kad je to saznao, zabranio mi je da se viđam s njim rekavši kako je on prestar za mene. “Ti momci žele samo jedno” rekao je. Pokušala sam da pričam s njim, ali za njega je ta priča završena. Šta sad da radim?

BRAVO: Ne može baš sve tako da se završi!

Draga Danice,

Tvoj tata ne može tek tako da ti zabrani da se viđaš s dečkom, jer se boji da ćete vas dvoje imati intimne odnose. Moguće da je on u pravu i da tvog momka jako interesuje tema seksa, ali to nije opravdanje da ti zabrani viđanje s njim. Tako nešto može da uradi samo ukoliko si i ti sama ugrožena, jer je on nasilan, narkoman ili alkoholičar, a ti nam nisi napisala da je bilo šta od toga.  Zato, pričaj opet s njim i reci mu: “Tata, primećujem da brineš, ali ja želim da se viđam s tim dečkom jer ga volim.  Tvoja zabrana to ne menja. Dovoljno sam stara da odlučim šta želim da radim s dečkom a šta ne.  Veruj mi”. S obzirom da si u pubertetu,  normalno je da sve više sama donosiš odluke. Tvoj otac se još nije navikao na to, ali morao bi.

29 KOMENTARA

  1. Tata je u pravu. Ako ti je rekao da se ne vidjas s njim,onda i nemoj. On ti to govori za tvoje dobro. Ja imam 18 godina i znam tacno sta vecina momaka tih godina trazi. Tvoj tata je to prepoznao i hoce da te zastiti. Poslusaj tatu!

  2. Ja imam 17 godina, i znam kakvi su momci, ali danas su svi takvi. Ako mu je stvarno stalo čekaće, a ako ne-ne može da te natera da spavaš s njim. ;) Tvoj je izbor. Samo ne slušaj druge, nego sebe. 

  3. Cao ljudi treba mi mala pomoc.Imam devojku vec 2 meseca i odlucili smo da spavamo zajedno i da hocemo da iznajmimo hotel na 2 noci.
    Kada sam je pitao kako ce njeni da je puste rekla je da ce reci da je kod drugarice na spavanju.E sad meni treba pomoc sta ja roditeljima da kazem
    ali da da ma puste i da to prodje najbezbolnije????hvala:)

  4. Ti si dovoljno velika da mozes sama da odlucujes.Mada nije ti neka ideja da izlazis sa starijim decacima. Suprostavi se svome tati!

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.