Start Let's Talk Moj otac ima prijateljicu! Šta treba da uradim?

Moj otac ima prijateljicu! Šta treba da uradim?

SHARE

1. Moj otac ima prijateljicu! Šta treba da uradim?
Bojana (15): Slučajno sam na displeju mobilnog svoga oca videla da je dobio SMS i iznenada me je obuzeo čudan osećaj – uradila sam nešto što inače nikada ne radim: pročitala sam SMS! Bio je od jedne žene koja ga je nazivala “dušo” i predlagala mu ljubavni sastanak… Onda sam pronašla još njenih poruka i sada sam u dilemi. Da li treba to da ispričam majci? Šta mi savetujete?

BRAVO: Pričaj sa ocem!
Čini se da tvoj otac ima vezu sa nekom drugom ženom i mogu da razumem da te je to veoma zbunilo. Jedna je mogućnost da to ispričaš majci. Ipak, najpre razmisli da li bi bilo bolje da se prvo obratiš ocu. On je taj koji je odgovoran za svoj postupak. To znači da je na njemu da li će ti reći istinu. Moj predlog: kaži ocu za SMS, priznaj mu da si ga pročitala. Reci mu kako si to doživela. Objasni mu da te je veoma zabrinulo saznanje da je vaš porodični život ugrožen. U slučaju da se tvoj otac ustručava da priča sa tobom, potraži neku poverljivu osobu. Nemaj da ostaneš sama sa svojim brigama, Bojana!

2. Kako da jedno drugo uzbudimo?
Lena (15): Moj momak je tri godine stariji od mene i već je imao nekoliko veza. Juče je pitao da li bismo pre seksa mogli da jedno drugo uzbudimo… Šta je mislio time? Šta treba da radim?

BRAVO: Pokažite jedno drugom šta vas uzbuđuje!
Draga Leno, tvoj momak želi da pre seksa kreira dobro raspoloženje. Ako to i ti želiš, to bi značilo da treba da se ljubite i dodirujete tamo gde vam to prija, tako da se uveća vaša želja. Ne postoji recept za to, jer svako reaguje drugačije. Neki parovi vole da polako svlače jedan drugog i da pri tom govore koliko su uzbuđeni. Najbolje je da ti tvoj momak pokaže šta voli i kako da ga stimulišeš. I ti njemu možeš da kažeš šta te uzbuđuje. Neki parovi razmenjuju i erotske fantazije. Pričajte otvoreno o vašim željama i potrebama – tako ćete postati bliskiji i otkrićete šta vam se dopada. U redu je sve što oboje želite!

3. Upomoć, moje usmine su napolju!
Stefanija (14): Kada stojim ispred ogledala, vidim da su moje usmine “napolju”. To je bolesno! Kako izgledaju normalne usmine? Ne želim da idem lekaru. Sigurno bi se svako smejao kada bi video moju vaginu. Zbog toga se ne usuđujem da nađem momka. Očajna sam. Molim vas da mi pomognete!

BRAVO: Prihvati je kao deo sebe!
Lekar ti se neće smejati, draga Stefani. Usmine se sigurno tek u poslednje vreme jače zapažaju. U detinjstvu su bile slabo primetne. Tek u pubertetu one se uvećavaju, kada se oblikuju unutrašnje i spoljašnje usmine. Pri tom, unutrašnje mogu da izrastu preko spoljašnjih, kao što je kod tebe slučaj. To je sasvim normalno, ništa neobično. Isto kao što je koža vagine različite boje: moguće je sve, od roza, svetlocrvene, ljubičaste, skoro crne, sivocrvene do plavičastoroze. Prilikom seksualnog uzbuđenja one otiču. Tada se boja može promeniti, zbog pojačane cirkulacije. Ako ih dotakneš prstom, primetićeš da si tu posebno osetljiva. Pomiluj ih i uživaj. Prihvati ih kao deo tebe. Momci sigurno neće smatrati tvoje usmine smešnim, baš naprotiv! Sva telesna obeležja, koja te čine ženom, deluju na njih erotsko i pobuđuju njihove seksualne fantazije.

Uploaded with ImageShack.us

4. Ona više ne voli da se ljubi – da li je to zbog zadaha?
Maksim (14): Moja devojka se ranije dugo i rado ljubila sa mnom. Ali, u poslednje vreme inicijativa je samo moja i ona se uglavnom samo brzo okrene od mene. Mislim da to čini jer ja ponekad imam ružan zadah iz usta. Šta mogu da učinim da to sprečim?

BRAVO: Povedi računa o higijeni usta i zuba!
Da, moguće je da je zbog zadaha iz tvojih usta tvoja devojka više ne želi da se ljubi sa tobom, ali to nije sigurno. Zbog toga najpre treba da popričaš sa njom. Kaži joj na primer: “Imam osećaj da se ne ljubiš više toliko rado kao ranije. Ako ti nešto smeta, kaži mi, možda mogu to da promenim!”. Šta je još moguće: tvoja devojka trenutno nije raspoložena za poljupce koliko ti. Ili je jednostavno pod stresom, tužna, ljuta ili je pak odlutala mislima. Ako želiš da znaš št aje tačno po sredi, ostaje ti samo jedno: moraš da je pitaš! Da bi eliminisao zadah, pazi na higijenu usta i zuba. Tu se ubraja i higijena prostora između zuba. Svež dah možeš da obezbediš pepermint bombonama bez šećera ili žvakama. Ako zadah i dalje bude prisutan, posavetuj se sa lekarom!

5. Nije me pozdravio
Kristina (13): Zaljubljena sam u jednog momka (15), a upoznala sam ga tek prošle nedelje. Bili smo zajedno i ljubili smo se. Danas sam ga slučajno srela i pozvala ga, a on se samo kratko osrvnuo i nastavio dalje bez reči. Pomozite mi! Ne razumem to!

BRAVO: Pitaj ga šta mu to znači!
Draga Kristina, stvarno je ružno kako se taj momak ponaša prema tebi. Verovatno si se nadala da ćete biti dugo zajedno. Mora da se osećaš loše ako te sada više ne pozdravlja. Ako te to i dalje kopka i zbog toga patiš, pozovi ga. Pitaj ga zašto se tako ponaša i neka ti objasni šta se dešava. Zahtevaj od njega da ti iskreno kaže šta oseća prema tebi. Ukoliko se bude pravio da nema pojma o čemu pričaš ili ako osetiš da samo traži izgovore, onda ga otkači. Možda je samo želeo da testira da li prolazi kod tebe. Ova neprijatna iskustva mogu da se spreče kada momka bolje upoznaš i izgradiš poverenje u njega pre nego što se zbližite!

OSTAVI KOMENTAR