577
“Moj brat ne može da se odlepi od kompjutera”

“Moj brat ne može da se odlepi od kompjutera”

577
SHARE

Sara, 15: “Zabrinuta  sam da je moj brat zavisan od kompjutera! Sedi po pet sati dnevnog ispred tog čuda. Ranije, to nije bilo tako. Takođe, postaje jako agresivan ako gubi u igrama. Kako da mu pomognem?”

Bravo: Možda si u pravu!

Draga Saro,

Zabrinuta si za brata jer ti se čini da se mnogo promenio otkad provodi mnogo vremena ispred kompjutera. Ako si u bliskim odnosima s njim, ne ustručavaj se da ga upitaš da li ga muče neki problemi. Možda je njemu kompjuter samo način da pobegne od stvarnosti gde mu se dešava nešto što mu jako smeta, pa se zato zatvara u virtuelni svet. Druga opcija je da se obratiš roditeljima, jer bi oni najviše trebali da se brinu o tvom bratu.  Oni zatim mogu potražiti savet eksperta ukoliko sami nisu previše upoznati s kompjuterima i zavisnošću od interneta, koja je već toliko česta, da čak i u Srbiji postaje klinike na kojima se vrši odvikavanje.

34 KOMENTARA

  1. @problematicna :( Mislim da bi trebala da kazes svojoj mami i poslusaj savet @Giiia !! :)) A ti @krompirusa misli stvarno to djete ide u treci ili cetvrti razred !! Bolje bi ti bilo da malo pogledas svoje vrsnjake !! :))

  2. @Problematicna bulimija je veoma teska bolest i neces se tako lako skinuti sa toga.Trebas strucni savjet najbolje ti je da kazes roditeljima jer oni ce ti pomoci.Mogu te odvesti u bolnicu jer nakon toga ti htijela ne htjela tvoj organizam se je vec navikao na povracanje i doktori ti moraju prepisati posebnu ishranu.Jedna moja priljateljica je isto dobila bulimiju jer je htjela da smrsa i sve dok sebi i roditeljima nije priznala o cemu je rijec povracala je.A od moje sestre prijateljjica je zbog problema u faxu i zbog ocjena i sekiracije isto tako dobila bulimiijui kad su joj to roditelji saznali ispisali su je sa faxa i odveli doktoru.Djevojka je bila prelijepa al nako te sekiracije i svih tih izgubljenih kilograma nije licila na sebe uopste.To sto je jos neko nap da namjerno povraca nakon jela ja nebi preporucila jer to je opasno nakon nekog perioda neces to uopste moci kontrolirati a sigurno nebi da povracas po cesti,u skoli i gdje god stignes …Tako je mojoj frendici bilo :) Pouka : budite prirdni i nemoj te pokusavat da licite na one manekenke jer one za dan pojedu pola jabuke i prestani se sekirat radi ocjena ;) ;) ;)

  3. klepi ga metlom po glavi i dok je u nesvijesti udji na face i pozdravi se sa svim prijateljima jer ce ti to bit posljednje ;)

  4. ja sedim vise od 5 h za pc-om…priznajem…imam 17 god,ali sta cu …kad dodje zima ,tako je ,a kad dodje leto…max 4 h sedim za pc-om :D

  5. mozda jednostawno swoja osecanje prema nekom skriva u wideo igrici….mislim da otworeno treba da pricas sa njom a ako nista nepomaze twoj razgowor sa njim treba da ga odwedete kod strucnjaka!

  6. Mnogo sam zabrinuta, imam 11 godina, i imala sam sexualni odnos samo 3 puta! Da li je stvar u mnei ili u mojim partnerima? Šta da radim, pomagajte!!!
    Unaprijed hvala svima!

    • Sa 11 godina i jednom je previše. Ja sam ’93.godište,a prvi put sam imala seks sa 15 i to samo zato što mi je bio ćejf. Tek sad vidim da mi to nije bio pametan potez zato što mi je sad s 19 sve dosadilo,pa moram da eksperimentišem. Toplo bih ti preporučila da odustanes od seksa bar još par godina, jer ti poslije neće biti interesantno. A i na kraju krajeva, godine su samo broj,a i zatvor je samo soba ;)

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.