Start Let's Talk Kutak za tvoja pitanja

Kutak za tvoja pitanja

SHARE

LecTok mala

Imaš ljubavnih problema? Došlo je do nesporazuma u društvu? U svađi si sa roditeljima ili u školi? Ili možda imaš neka intimna pitanja vezana za seksualnost? BRAVO će ti pomoći da rešiš ove probleme!

1.
Lagala sam na četu!

Molim te, pomozi mi, totalno sam zabrljala! Kad sam se nedavno prijavila na čet, iz zabave sam navela da imam 16 godina, a u stvari imam 13. Onda sam preko četa upoznala jednog jako slatkog momka i pričala mu mnoge stvari koje nisu tačne, kao na primer da već imam seksualno iskustva i tome slično. Situacija postaje sve neprijatnija, jer se on zaljubio u mene. Sada je prekasno da mu kažem istinu. Ako mu se više ne javim, da li će biti toliko razočaran da će me ignorisati?
Nina, 13 godina

Svima je dobro poznato da se preko četa ne govori uvek istina. To što si navela lažno godište nije strašno, ali je ipak greška. Budi iskrena i reci tvom čet drugu koliko godina zaista imaš i da još uvek ne znaš kako da se odnosiš prema njegovima osećanjima. Ko zna, možda, ni on nije bio potpuno iskren, možda je želeo samo malo da se igra.

2.
Prvi put: On nije bio pravi!

Pre dva meseca prvi put sam spavala sa momkom. To je bio moj tadašnji dečko, nismo bili nešto dugo zajedno. Nažalost, nije bilo tako lepo, jer sam imala strašne bolove. Ali, najgore je to što ja nisam bila iskreno zaljubljena u svog momka i sada me grize savest, zašto sam to uradila. Iako je seks sa njim bio neverovatno iskustvo, ipak se kajem. Zato što imam 14 godina, mnogi iz društva sada misle da sam laka devojka. Tako me sve to opterećuje.
Ana, 14 godina

Imala si loše iskustvo, ali ne treba da imaš grižu savesti. Jednostavno bila si ponesena osećanjima i to je normalno, to se svima dešava. Mnogim tvojim vršnjacima događaju se slične stvari. U stvari, ne žele seks, ali ne mogu da se kontrolišu. Mnogo gore bi bilo da te on primorao da spavaš sa njim, ali to nije bio slučaj. I sama znaš da je seks mnogo lepši kada je iz ljubavi. Zato sledeći put nemoj da žuriš sa seksom i sigurno ćeš upoznati momka u kog ćeš se iskreno zaljubiti.

3.
Poljubila sam drugaricu, da li sam ja lezbijka?

Moja najbolja drugarica se zove Bojana (14). upoznale smo se u diskoteci i odmah mi se dopala. Krenule smo da se družimo i super smo se slagale. A onda se jednog vikenda dogodilo: Na zabavi smo malo više popile i počele da se ljubimo. Posle toga u meni su se javila osećanja koja mi do tada nisu bila poznata. Da li sam lezbijka? Totalno sam zbunjena i ne znam da li da priznam sve drugarici?
Dunja, 14 godina

Mnoge devojke u tvojim godina dožive prva seksualna iskustva sa devojkom. Poljubac sa drugaricom shvati kao intimni trenutak koji vas povezuje. Međutim, to ne govori ništa o tome da li si lezbejka ili ne, jer ćeš još dugo seksualno da se razvijaš. Zato čekaj malo da vidiš da li momci mogu da izazovu erotsko interesovanje kod tebe. Što se tiče tvoje drugarice, pričaj sa njom o poljupcu na zabavi i pitaj je da li je to za nju bila bezazlena stvar i čista radoznalost.

OSTAVI KOMENTAR