Start Let's Talk Kutak za tvoja pitanja: Body & Soul

Kutak za tvoja pitanja: Body & Soul

SHARE

GLAVNA

“Moja kopija!”

Sara (16): Moja drugarica oponaša me u svemu. Na poslednjoj žurci pojavila se u istoj haljini. Kada će konačno da prestane da me kopira?

BRAVO: Kako bi bilo kada bi sprovela “jedno savetovanje”. Krenite zajedno u šoping i daj joj nekoliko saveta u vezi sa tim šta joj stoji. Možda će tako pronaći svoj sopstveni stil. Ako te nešto nervira, ne čekaj da eksplodiraš, nego joj kaži o čemu je reč. Drugarice treba da se razumeju!

“Žurka ili dejt – uvek mi se pojave bubuljice!”

Jasmina (15): Kao da je u pitanju neko prokletstvo. Svaki put kada je nešto važno dogovoreno, moja koža kao da poludi. Zašto se to dešava?

BRAVO: Koža verovatno tako reaguje zbog stresa i uzbuđenja, posebno ako imaš osetljivu kožu. Ali, draga Jasmina, nemoj da se nerviraš zbog toga. Ako misliš samo na to, pojaviće se na tvom licu još više bubuljica. I ne dopusti da ti to pokvari žurku! Momci se neće baviti tvojim bubuljicama, uglavnom ih i ne primećuju. Pogotovo ako ih zakamufliraš korektorom!

“Zašto mi je kosa sve tamnija?”

Sandra (16): Do pre godinu dana bila sam sasvim plava. Sada mi je kosa sve tamnija, skoro je postala tamnosmeđa. Da li je to normalno?

BRAVO: Dešava se da od plave kose postane smeđa, a za to su “krivi” hormoni. U pubertetu (između 12. i 16. godine) sve se izokrene. Oni utiču na mnoge promene na tvom telu i mogu da utiču i na boju kose.

“Dobijam mnogo manji džeparac nego moji drugari!”

Jovana 13: Mesečno dobijam samo 1.800 dinara. Ostali drugari iz mog društva dobijaju mnogo više. Koliko bi moji roditelji trebalo da mi priušte?

BRAVO:
Izvini, draga Jovana. Sve zavisi koliko tvoji roditelji zarađuju. Od 2.000 do 2.500 dinara dovoljna je suma novca za tvoj uzrast. Želela bi veći džeparac? Onda mudro pregovaraj, budi fina i čekaj, dok tvoji roditelji ne pristanu. Bez uspeha? Kako bi bilo da pronađeš neki lak honorarni posao?

OSTAVI KOMENTAR