937
Kutak za tvoja pitanja: Body & Soul

Kutak za tvoja pitanja: Body & Soul

937
SHARE

GLAVNA

“Moja kopija!”

Sara (16): Moja drugarica oponaša me u svemu. Na poslednjoj žurci pojavila se u istoj haljini. Kada će konačno da prestane da me kopira?

BRAVO: Kako bi bilo kada bi sprovela “jedno savetovanje”. Krenite zajedno u šoping i daj joj nekoliko saveta u vezi sa tim šta joj stoji. Možda će tako pronaći svoj sopstveni stil. Ako te nešto nervira, ne čekaj da eksplodiraš, nego joj kaži o čemu je reč. Drugarice treba da se razumeju!

“Žurka ili dejt – uvek mi se pojave bubuljice!”

Jasmina (15): Kao da je u pitanju neko prokletstvo. Svaki put kada je nešto važno dogovoreno, moja koža kao da poludi. Zašto se to dešava?

BRAVO: Koža verovatno tako reaguje zbog stresa i uzbuđenja, posebno ako imaš osetljivu kožu. Ali, draga Jasmina, nemoj da se nerviraš zbog toga. Ako misliš samo na to, pojaviće se na tvom licu još više bubuljica. I ne dopusti da ti to pokvari žurku! Momci se neće baviti tvojim bubuljicama, uglavnom ih i ne primećuju. Pogotovo ako ih zakamufliraš korektorom!

“Zašto mi je kosa sve tamnija?”

Sandra (16): Do pre godinu dana bila sam sasvim plava. Sada mi je kosa sve tamnija, skoro je postala tamnosmeđa. Da li je to normalno?

BRAVO: Dešava se da od plave kose postane smeđa, a za to su “krivi” hormoni. U pubertetu (između 12. i 16. godine) sve se izokrene. Oni utiču na mnoge promene na tvom telu i mogu da utiču i na boju kose.

“Dobijam mnogo manji džeparac nego moji drugari!”

Jovana 13: Mesečno dobijam samo 1.800 dinara. Ostali drugari iz mog društva dobijaju mnogo više. Koliko bi moji roditelji trebalo da mi priušte?

BRAVO:
Izvini, draga Jovana. Sve zavisi koliko tvoji roditelji zarađuju. Od 2.000 do 2.500 dinara dovoljna je suma novca za tvoj uzrast. Želela bi veći džeparac? Onda mudro pregovaraj, budi fina i čekaj, dok tvoji roditelji ne pristanu. Bez uspeha? Kako bi bilo da pronađeš neki lak honorarni posao?

82 KOMENTARA

  1. ..meni je sestra  muvala s likom koji se meni svidjao..a imala je vec svoga momka….sada smo u svadji..definitvno se bori za njega ako mu se barem malo svidja..@mima u pravu prave prijateljice nema al bas..

  2. Mislim da dobijam menzis ,a imam samo  deset godina!!!Na gacicama imam neku zelenu sluz !!!Cula sam da je to jedan  od prvih znakova menzustracije!!!Da li je moguce da sam dobila menzis?

      • Menstruaciona krv je crvene boje ;) :S :D ……..inace, negde sam procitala da je neka likusa pitala znate ono kao ”draga saveta” kao:,,Na reklamama za uloske stalno se pojavljuje neka plava tecnost, a meni curi crveno! Da li sam normalna?” Ja sam se kidala dok sam citala….. :D

  3. @mima …tacno da treba da se bori za nekog ko joj se svidja..ali rekla je da joj je to najbolja drugarica..i ako joj je bas puno dobra a toj se drugarici prvi svideo onda ne bi trebala da pokusava..ili bi prvo trebala da poprica sa drugaricom..jer..meni se to desilo da me je drugarica podrzavala sto mi se svidja jedan decko a isto vreme se i njoj svidjao i dopisivali su se…uopste nije prijatno…
    @hottiehellyeah …situacije vam nisu slicne tvoja sestra je vec imala decka i nije joj bilo dovoljno…mozda je njena drugarica dobra i nije zasluzila da joj to uradi…

  4. e ljudi muci me stalno jedno pitanje…..kako da prekrijem bubuljice i pege pomocu sminke??ima neko predlog??….hvala unapred…:) :) :)

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.