1534
“Kažu mi da sam debela!”

“Kažu mi da sam debela!”

1534
SHARE

Jasmina, 15: Moje drugarice i ja često kuliramo s dečacima iz našeg sela. Sa svima se lepo slažem a i njima se dopadam.  Ipak, često dobijem komentare kao što je “prasence debelo”.  Meni to smeta, iako stvarno imam malo sala. Kako da ih nateram da prestanu?

Bravo: Reci im da te to povređuje!

Draga Jasmina,

Tvoja situacija je prilično čudna jer se dečacima dopadaš a istovremeno ti govore takve stvari. Da li to znači da im nisi stavila do znanja kako ti to smeta i još važnije, da te povređuje? Sad je vreme da im daš jasan signal. Tebi se ti momci dopadaju a i ti njima, što je dobra baza za razgovor. Kad sledeći put dobiješ neki neprimeren komentar, priđi tom dečku i reci mu: “Možda je tebi smešno da daješ komentar o mojoj težini, ali mene to povređuje. Molim te, prestani”. Po njegovoj reakciji, znaćeš da li si nešto postigla. Ako te ne shvata ozbiljno udalji se od njega i druži se s ljudima s kojima se dobro osećaš. Ako mu je žao zbog toga što je dobacivao, onda možeš da računaš na njega, a možda može i da ubedi svoje drugare da te više ne vređaju. Tvoje drugarice takođe mogu da im se obrate i kažu: “Ostavite je na miru i prihvatite je onakvu kakva jeste”.  Prijatelji treba da pomažu jedni drugima.

102 KOMENTARA

  1.  @Kristina @miimmii e slusaj za taj fb…meni su se roditelji ljutili prosle godine kada su saznali da imam fb ( cak 1 god sam to krila od njih) i onda kada su neki tamo debili hakovali fb,tek onda je bilo jos gore…ne samo da su me kaznjavali nego ne daju ni meni ni sestri da napravimo fb…jedina opcija ti je da prihvatis onako kako jeste ili da napravis fb,ali da imas tamo odredjene prijatelje kojima verujes da nece da kazu tvojima…nzm kako ti drugacije mogu popoci…Pozdrav!!!

  2. Sestra me vise nigde nece da me vodi sta da radim?
    moja se sestra 15 bili smo 2 puta na bazenu 2 puta 2 put mi je mama rekla da ako sam bezobrazna da ne smem da pitam da me vodi-bilo je sve u redu dok nismo otisle da jedemo -pa je videla moju drugaricu i zagrlila smo se -kad sam jela pitala sam da li mogu do od nje trazim broj rekla je nemoze-zato sto sam ja njen broj iimala u telefonu ali bila mi je na podu ba se izbrisao-od tada stalno placem i tuzna sam -drugarica mi je rekla da joj nista ne dam npm,,donenesi mi casu vode,,a ja kkazem nemam vremena i onda juce me je pitala za gumicu a ja cutala i onda morala da joj dam!sta da radim?????:(

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.