Start Let's Talk Kada smo se videli posle nekoliko nedelja, bila sam razočarana…

Kada smo se videli posle nekoliko nedelja, bila sam razočarana…

SHARE

1. Kada smo se videli posle nekoliko nedelja, bila sam razočarana
Moj momak se nedavno vratio sa putovanja. Želela sam odmah da se vidim sa njim i radovala sam se što ćemo ponovo biti zajedno. Ali kada smo se ponovo sreli, više nije bilo kao pre i on mi je izgledao kao potpuni stranac. A ni on nije bio oduševljen sa mnom, čak me nije odmah ni zagrlio ni poljubio. Šta to treba da znači?
Zoca, 16

Nakon kraće pauze, kod mnogih svežih parova dođe do blokade i oni počnu da se ponašaju kao da su na prvom sastanku. Tek nakon određenog vremena, ponovo se zbliže i sve bude po starom. Verovatno se to i vama desilo. Možda je tvoj momak stidljiv i potrebno mu je više vremena da se opusti. Kako bi bilo da ne razmišljaš odmah tako negativno, da vam daš malo više vremena, a da se zatim aktiviraš i malo više angažuješ da bi vaša veza postala strastvenija. Ako se vaš odnas ipak ne popravi, pitaj ga zašto se toliko promenio i da li želi da i dalje bude sa tobom.

2. Moj momak ne želi seks!
Bila sam stvarno zaprepašćena! Nedavno sam bila sama sa mojim momkom i počela da ga mazim, a on je reagovao prilično odbojno i rekao mi je da još uvek nije spreman za seks. Da li je to normalno?
Ksenija, 15

Naravno da je normalno. Oboje ste jako mladi. Verovatno tvoj momak nije bio spreman na tvoj “napad” i zato je bio toliko zbunjen. Mnoge devojke u tvojim godinama bi sigurno isto tako reagovale kada bi ih neki momak tako spopao. I potpuno je normalno reći ako ti se nešto ne dopada i ako nešto ne želiš. Zato budi strpljiva, dok i on ne poželi isto što i ti.

3. Da li se on stvarno pali na tange?
Moj momak mi je poklonio tanga gaćice. Da li on stvarno voli takav donji veš ili je možda perverzan ili čak homoseksualac?
Marija, 16

Ti stvarno imaš bujnu maštu! Pa tanga gaćice su u modi! I to sigurno zna i tvoj momak ili je možda video da i ti nosiš tanga gaćice. Ne treba toliko da preteruješ u svojim strahovima i sumnjama! Njegov poklon nipošto ne znači da je perverzan a kamoli da je homoseksualac. Verovatno je želeo da te obraduje i potajno se nadao da će moći da te vidi u njima. A u tome nema ništa loše, zar ne?

4. Da li tipovi više vole device?
Još nikada nisam imala momka, ali sam razmišljala o tome da li momci više vole nevine devojke ili one koje imaju iskustva u seksu?
Milica, 14

Izvini, ali na tvoje pitanje nemamo tačan odgovor. Sve zavisi od osećanja. Svaka nova ljubav počinje od nule, a sve ono što se ranije dešavalo – čak i kada je u pitanju seks – jeste deo prošlosti. Zaljubljenoj osobi je bitno samo da bude sa onim koga voli. Osim toga, ti imaš samo 14 godina i kao i tvoji vršnjaci, pa i oni stariji od tebe, i ne možeš da imaš puno seksualnog iskustva. A ono ionako nije presudno i ne može da utiče na to da li će te neko voleti.

5. Da li postoji samo jedna prava ljubav?
Nakon raskida sa bivšim dečkom upoznala sam jednog simpatičnog momka. On me je utešio i stvarno je dobar prema meni. Ali sa njim se osećam potpuno drugačije nego sa mojim bivšim. Mislim da su moja osećanja drugačija i da sam više volela mog bivšeg momka. Da li je on bio moja velika ljubav, koju više nikada neću osetiti?
Željka, 15

Tvoja osećanja ti govore da je tvoja veza sa sadašnjim dečkom potpuno drugačija nego sa bivšim. To je potpuno normalno. Pa njih dvojica su potpuno različiti pa su i tvoja osećanja drugačija. Možda još uvek nisi zaboravila bivšeg momka, vraćaš mu se u mislima i čini ti se da je on još uvek u tvojoj glavi i tvom srcu. Tvom sadašnjem momku sigurno nije lako, jer ga ti stalno upoređuješ sa bivšim momkom, pa se čini kao da ti je on samo njegova zamena. Tek kada preboliš staru ljubav, treba da se posvetiš novoj. Bilo bi dobro da prestaneš da se preispituješ i zanosiš mišlju da je tvoj bivši bio tvoja velika i jedina ljubav. Daj šansu novoj ljubavi!

6. Da li smem da se zaljubim u mog rođaka?
Nijedan drugi dečko mi se ne sviđa toliko kao moj rođak. Da li je normalno da se zaljubim u njega?
Sanja, 13

Ti verovatno samo “vežbaš” sa svojim rođakom, kako je to kada sanjaš o nekom simpatičnom momku – isto kao što druge devojke sanjaju o nekim poznatim zvezdama. To je lepo i nije opasno. Ali veza sa rođakom nije dozvoljena, naročito ne seksualni odnosi. Uskoro ćeš i sama shvatiti da je to samo maštanje, jer on ti je verovatno drag i poznajete se dugo, a ako lepo izgleda nije ni čudno da ti se sviđa. Ali ima još puno zgodnih i simpatičnih momaka u tvojoj okolini koji nisu s tobom u srodstvu. Možda neki od njih čak i liči na tvog rođaka. Osvrni se malo oko sebe, možda se prijatno iznenadiš.

7. Krvarenje u toku seksualnog odnosa
Imam jednu nedoumicu: Čula sam da devojka pri prvom seksualnom odnosu krvari. Da li je to tačno? Interesuje me kada krvari i koliko?
Zbunjena, 15

Sve osobe ženskog pola krvare pri prvom seksualnom odnosu u trenutku kada im se “probuši” himen. Naravno da ima sretnica kojima je himen toliko rastegljiv da uopšte nema bolova i krvarenja u toku odnosa. Količina krvarenja zavisi od osobe do osobe…

8. Da li si znala da…
… 75% tipova, između 14 i 18 godina, najradije vreme sa devojkom provodi u maženju i petingu?

OSTAVI KOMENTAR