Start Let's Talk “Da li mu se dopadam?”

“Da li mu se dopadam?”

SHARE

Marina, 15: Nekoliko nedelja se viđam sa jednim dečkom a takođe i puno četujemo. Poslednji put kad smo se videli, on je primetio da mi je hladno, pa me je zagrlio. Ja ga tako volim, ali ne znam da li on to isto oseća prema meni. Jednom mi je rekao da me smatra za prijateljicu i da ne želi da me izgubi. Šta da radim? Ne želim da ugrozim naše prijateljstvo.

BRAVO: Očigledno da mu se sviđaš, ali moraš utvrditi koliko.

Draga Marina,

Po onome što si nam napisala, zvuči kako da se jako dopadaš tom dečku. On te očigledno ceni kao prijatelja ali i koristi svaku priliku da ti se fizički približi. Ipak, naravno da osećaš nesigurnost jer nisi sigurna da li on samo želi da budete jako bliski prijatelji ili je zaljubljen? Odgovor možeš i sama dobiti. Moguće je da on tebi ne sme da prizna kako je zaljubljen. Moguće je da ne primećuje tvoja osećanja pa se oseća nesigurno.

Ako želiš da otkriješ kako te doživljava a da mu to direktno ne otkriješ, pitaj ga da li mu se nekad desilo da prijateljstvo preraste u ljubav. Po onome što ti ispriča, možda ćeš moći da doneseš neke zaključke. Mnoga prijateljstva često se pretvore u ljubav, a to se možda dešava i vama. Važno je da mu se približavaš tempom koji tebi odgovara, jer je za sve potrebno vreme.

OSTAVI KOMENTAR