392
“Da li moram da radim kućne poslove?”

“Da li moram da radim kućne poslove?”

392
SHARE

Bojan, 13: “Imam mnogo problema s mamom. Pre svega zbog spremanja sobe i pomaganja u kućnim poslovima. Zbog toga je moja starija sestra (23) osmislila nedeljni plan za mene, po kom ne samo da moram da spremam svoju sobu, već i da dvaput nedeljno usisavam i jednom nedeljno da čistim kuhinju i kupatilo. Naravno da bih to sve uradio kad bi mi moja majka pomagala u čišćenju. Ali čišćenje njenog stana je ipak njen posao. Zar ne?

Bravo: Da, ali u određenoj meri!

Dragi Bojane,

Očigledno je da ti poslovi u kući nisu omiljena stvar. Kome jesu? Uprkos tome, deca bi trebalo da pomažu roditeljima pri normalnim i razumljivim poslovima u domaćinstvu. Teški poslovi su, razume se, isključeni. Ali tvoji roditelji imaju pravo da zahtevaju pomoć pri čišćenju, izbacivanju smeća, usisavanju, kupovanju narmirnica i sličnih aktivnosti. Na posletku, naravno da to nije samo njen stan, već vaš zajednički. Zbog toga je podela obaveza okej. Na kraju, to je ipak stvar koja se rešava razgovorom. A tvoja sestra već ima preko 20 godina, pa je na tvojoj majci da se sa tobom dogovori koje ćeš ti poslove da obavljaš. Izuzetak može da se desi ako, na primer, ti imaš mnogo da učiš i zbog toga ne možeš da pomognoš. U takvim slučajevima škola uvek ima prednost. Zbog toga je naš savet da budeš razumljiviji i više razgovaraš sa svojom majkom o kućnim poslovima. Sigurno ćete pronaći rešenje.

52 KOMENTARA

  1. Pa,kad sam kriva uredu je.Neka izvicu.Ali nekad me brat provocira i ja cutim,sve do trenutka kad me bas iznervira i vratim mu,pa mama pocne da mene da vice.I kada su iznervirani iskaljuju bes na mene…Nije uredu…Valjda jer sam najmladja.Samo mi treba savet kako da im objasnim kad mi ne dopustaju??

  2. ”Ja znam da sam ponekad kriva priznajem da gresim. Dete sam,normalno je. Ali zasto uvek vicete na mene? Meni to smeta,ja vas volim i nije mi lepo kad ste tako razocarani zbog mene. Popravi cu se,samo nemojte tako da se ljutite na mene,jednostavno grozno mi je to. Necu da stalno to radite ,razumite me”

    MOZE TAKO NESTO DA IM KAZES ??

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.