Start Let's Talk Da li ćemo se nas tri slagati na letovanju?

Da li ćemo se nas tri slagati na letovanju?

SHARE

1. Da li ćemo se nas tri slagati na letovanju?
Nas četiri drugarice smo se još proletos dogovorile da zajedno idemo na letovanje. Međutim, jedna drugarica ne može da ide sa nama i zato ćemo ići samo nas tri. Od tada nam mnogi govore da se nas tri nećemo slagati i da ćemo se stalno svađati. Govore nam da će se samo dve devojke družiti i da će jedna uvek biti višak. Da li se to stvarno može dogoditi?
Katarina, 16
Draga Katarina, ne treba toliko da se nerviraš a još nisi ni otišla na letovanje. Jeste da u društvu utroje postoji opasnost da se jedna od vas oseća usamljeno, ali to ipak ne mora da se desi. Pošto ste vas tri već uigrani tim i zajedno ste prošle “kroz sito i rešeto”, sigurno ćete se zabavljati. Ukoliko vam se ipak desi da se u nečemu ne slažete, to možete rešiti iskrenim razgovorom. Na taj način neće doći do nesporazuma. Osim toga, vas tri ne morate biti nerazdvojne sva 24 sata. Svaka od vas može da se druži i sa drugim devojkama i momcima, koje ćete upoznati na letovanju.

2. Da li je sunčanje u solarijumu dobro za kožu?
Kada se sunčam na suncu, veoma teško pocrnim. Da li ću brže dobiti boju ako se prethodno budem sunčala u solarijumu?
Miljana, 17

Tačno je da ćeš mnogo brže pocrneti ako se najpre budeš sunčala u solarijumu, ali treba da znaš da solarijum nije potpuno “bezbedan” za kožu. Mnogi lekari tvrde da je solarijum veoma štetan. Ipak želiš da odeš u solarijum? Pošto imaš svetlu i vrlo osetljivu kožu, u solarijumu ne smeš da ostaneš duže od deset minuta. Druga mogućnost bi bila da upotrebiš kremu za samotamnjivanje.

3. Da li smem da obrijem stidne dlačice?
Ne želim da mi se vide stidne dlačice kada obučem kupaći. Šta vi mislite, da li bi bilo najbolje da ih obrijem?
Sofija, 15

Na tebi je da odlučiš, draga Sofija! Uradi ono što želiš. Ipak, moraš imati na umu sledeće: na mestu gde si obrijala dlačice, nakon nekoliko dana koža će početi da te svrbi, zato što će dlačice ponovo rasti i prodirati kroz kožu. Tada čak može doći i do nastanka bubuljica. Ako ne želiš da obriješ sve stidne dlačice, onda je najbolje da ukloniš samo one u bikini zoni. Ostatak stidnih dlačica možeš da skratiš makazicama, da ne bi virile ispod kupaćeg. Još jedan savet: nakon uklanjanja dlačica nanesi gel sa aloe verom, da bi sprečila nastanak bubuljica.

4. Želim da koristim tampone
Do sada sam uvek koristila uloške, ali pošto ću dobiti menstruaciju baš kada budem na letovanju, želim da upotrebim tampone. Kako se oni koriste?
Maja, 13

Draga Marija, videćeš i sama da je veoma jednostavno naučiti koristiti tampon, treba samo da se uvežbaš. Ne treba da se nerviraš ako prvi put ne uspeš da namestiš tampon kako treba. Na početku je najbolje da koristiš mini tampone. Pokušaj da ga polako i pažljivo staviš u vaginu, a to ćeš najlakše učiniti dok sediš na WC šolji i blago raširiš noge. Vrh tampona nakvasi sa malo vode, a zatim ga polako gurni unutra. U svakoj kutiji sa tamponima pronaći ćeš i uputstvo za upotrebu i slikama, pa ga najpre detaljno pročitaj.

5. Želim da se ugojim!
Help! Želim da se ugojim, ali to mi nikako ne uspeva! Koje namirnice treba da jedem? Visoka sam 170 cm, a imam samo 50 kg!!! Nemam problema sa menstruacijom, ali bih htela da se ugojim, jer izgledam kao da imam anoreksiju, a to i drugi primećuju…
Taša, 16

Probaj da jedeš što više namirnica bogatih ugljenim hidratima, tj. onu hranu koju izbegavaju devojke koje su na dijeti! 🙂 Ali, ne smeš jesti jednoličnu hranu: jedi puno testenine sa raznim umacima, krompir, pirinač, hleb i razna peciva, ali uz to i mnogo voća i povrća, radi ravnoteže vitamina i zdrave ishrane! Probaj da se baviš nekim sportom koji će ti definisati mišiće, pa nećeš izgledati mršavo, nego upravo suprotno. Zadržaćeš svoju liniju, ali će ti oblik tela biti mnogo lepši. Takođe, baveći se sportom i tvoj metabolizam će doživeti neke promene, pa ćeš jesti mnogo više, ali će se ta hrana lepo raspoređivati!

6. Da li velika ljubav može da prestane?
Sa dečkom se zabavljam već tri meseca i do sada mi je bilo stvarno prelepo sa njim. Međutim, sada mi više nije zanimljiv kao pre i više mi prija da izlazim sa mojim drugaricama. Da li je to normalno?
Jelena, 16

To se svakome može desiti, draga Jelena, jer se osećanja menjaju, ponekad i suviše brzo. U početku veze obično idealizujemo onoga koga volimo i posmatramo ga kroz ružičaste naočare, ali kada ga bolje upoznamo, shvatimo da i on ima mane i loše osobine. Tada se može dogoditi, kao tebi, da nam se taj momak više ne sviđa. To je jeste pomalo tužno, ali nipošto nije čudno. Ti sigurno želiš da flertuješ sa drugim momcima i da se ponovo zaljubiš? Dobro je što tako razmišljaš. Bilo bi dobro da prethodno ipak razgovaraš sa svojim momkom o svojim osećanjima i da raskineš sa njim ako zaključiš da ga više ne voliš i ne želiš da ostanete u vezi.

7. Laže da me ne voli
Drug mog bivšeg dečka tvrdi da mu se ne sviđam, ali ja mu ne verujem. Po načinu kako me posmatra i razgovara sa mnom, stekla sam utisak da je zaljubljen u mene. To sam mu i rekla u lice. Mislim da on ne želi da bude sa mnom da nas ne bi video zajedno moj bivši dečko. Da li sam u pravu?
Vesna, 16

Vrlo je moguće, draga Vesna, da si u pravu. Međutim, to ipak ne možeš da tvrdiš sa sigurnošću. Najbolje je da mu ostaviš još malo vremena, da bi sam odlučio šta želi. Ali ne treba da čekaš ni predugo. Ako se on i dalje bude stideo ili ne bude želeo da pokaže svoja prava osećanja, onda je definitivno prokockao svoju šansu kod tebe. Nadamo se da neće oklevati dok ne bude prekasno i da će shvatiti da si ti devojka iz njegovih snova i da biste vas dvoje bili dobar par.

8. Mom dečku se ne sviđa kako se oblačim
Mislim da je potpuno normalno što tokom leta nosim majice na bretele i mini suknje. Međutim, mom dečku se ne sviđa kako se oblačim. On misli da time pokazujem da želim da muvam druge momke. Kako da mu dokažem da nije u pravu?
Nada, 15

Tvoj dečko se samo plaši da te ne izgubi, draga Nado, pošto tako lepo izgledaš u toj odeći. Treba samo da mu kažeš koliko ga voliš i to će mu vratiti samopouzdanje. Onda se više neće bojati konkurencije. I sam zna da letnja garderoba mora da bude lepršava i da otkriva kožu.

OSTAVI KOMENTAR