1118
“Brat mi je pročitao dnevnik”

“Brat mi je pročitao dnevnik”

1118
SHARE

Lela, 13: “Ne znam šta da radim: Moj brat mi je pročitao dnevnik! U njemu sam pisala svašta, od toga kad sam prvi put koristila tampon pa do toga u koga sam zaljubljena. Kad bih se posvađala sa mamom, pisala bi kako je ona glupa, jer sam u tom trenutku bila jako ljuta. Sad je moj brat sve to ispričao mami i svojim prijateljima. Sad o tome svi pričaju. Šta da radim?

Draga Lela,

Možemo samo da zamišljamo koliko se osećaš osramoćeno zbog svega. Tvoj brat očigledno nema predstavu koliki ti je povredio osećanja takvim ponašanjem. Mislimo da je vreme da mu skreneš pažnju na to. Možeš mu reći: “Tužna sam i ljuta na tebe jer si prepričao moje intimne tajne koje niko ne treba da sazna. Ti nisi svestan koliko se oseća osramoćeno zbog svega.” Svima bi trebalo da kažeš koliko ti je neprijatno i da ih upitaš kako bi se oni osećali u sličnoj situaciji. Ukoliko čuješ nekoga da ipak nastavi da prepričava tvoj dnevnik, ne treba da ga smatraš svojim prijateljem, jer pravi prijatelji nikad tako nešto ne bi uradili.

Kad je reč o tvojoj mami, sigurno smo da zna kako dnevnik služi upravo da u njega zapisuješ svoje emocije, pa smo sigurni da se neće ljutiti. Ipak, ako si još uvek zabrinuta, pričaj s njom. Kasnije još jednom porazgovaraj sa bratom i ponovi mu koliko te je povredio, kao i da si izgubila dobar deo poverenja u njega. To mu mora biti jasno, kako se takve stvari više ne bi dešavale.

125 KOMENTARA

 1. pomoc!!!zovem se amra pricala sam drugarici ko mi se sviđa a moj brat nas je presluskivao i cuo kada sam rekla da je to djecak iz razreda koji se zove A…
  potom brat je to njemu rekao a decak me izbegava i ne zeli samnom da prica

  • ne brini, ne zelim da budem gruba, ali sad bar znas da mu se ne svidjas- obicno je to razlog. A moze biti i da je jako stidljiv, ili mu je nezgodno zbog tvog brata, ali to je manje verovatno. Pogledaj oko sebe, ima mnogo slatkih momaka, pronadji onog gde ce biti obostrano;)

  • @Directioner, isto se desilo meni, sada me izbegava, progovorio je sa mnom 3 reci a proslo je 2 godine. Znam kako ti je, ali moras mu reci sta osecas. Moj savet… :)

 2. Ja uskoro punim 14 godina i osmi sam razred.Zaljubila sam se u sedmaka sa kim se ne družim.Danas sam otvorila fb ali nemam hrabrosti da mu pošaljem zahtev za prijateljstvo…šta da radim??

 3. +2 Oceni negativno -1 Oceni pozitivno +1andjelaThEwAnTeD....PERKA 4EVER....P I J...T I N......NATHAN I LOVE YA SOOOO MUCH...TI SI NAJLEPSI DECKO NA SVETU..........EMA-KRALJICA...ANA I NEMANJA-GOLUPCICI......Sofija je srpska Taylor Swift..DaMi i LOGMICA.........dajana-srce moje..prcko I JASNA...

  eeeej…sta ima..<333

 4. Oceni negativno -1 Oceni pozitivno +1andjelaThEwAnTeD....PERKA 4EVER....P I J...T I N......NATHAN I LOVE YA SOOOO MUCH...TI SI NAJLEPSI DECKO NA SVETU..........EMA-KRALJICA...ANA I NEMANJA-GOLUPCICI......Sofija je srpska Taylor Swift..DaMi i LOGMICA.........dajana-srce moje..prcko I JASNA...

  cao duso..<3

 5. Imam jedan problem nadam se da ce mi neko pomoci…..Imam tri najbolja druga druzimo se skpro cetiri godine ,ali oni su sad krenuli da se ponasaju kao idioti…stalno ricaju o s*** ,bili smo kod mpjih najboljih drugarica koje e takodje druze sa jima ponasalisu e kao majmuniostali su drugaciji :(A jednom od  nijh mislim d ase svidjam jer me grili a j ga gurnem mrzim to pa htela sam da napravim pauzu  u druzenju sa njima ali oni me svaki dan ovu napolje a necu da ih povredim sta a radim??

 6. i ja iam isti problem meni je sestra procitala dnevnik rekla svima koga volim i svasta sto sam u tom dnevniku pisala . mislila sam da svi ljudi oko mene znaju i da mi se smeju zbog toga . ali nema veze evo posle godinu dana sam super i niko sem njenih drugarica nezna za moj dnevnik . zato nemoj da se brines jer ce to proci vremenom. a tvoj brat je stvarno bezosecajan kao i moja sestra

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.