Start Let's Talk “Brat mi je pročitao dnevnik”

“Brat mi je pročitao dnevnik”

SHARE

Lela, 13: “Ne znam šta da radim: Moj brat mi je pročitao dnevnik! U njemu sam pisala svašta, od toga kad sam prvi put koristila tampon pa do toga u koga sam zaljubljena. Kad bih se posvađala sa mamom, pisala bi kako je ona glupa, jer sam u tom trenutku bila jako ljuta. Sad je moj brat sve to ispričao mami i svojim prijateljima. Sad o tome svi pričaju. Šta da radim?

Draga Lela,

Možemo samo da zamišljamo koliko se osećaš osramoćeno zbog svega. Tvoj brat očigledno nema predstavu koliki ti je povredio osećanja takvim ponašanjem. Mislimo da je vreme da mu skreneš pažnju na to. Možeš mu reći: “Tužna sam i ljuta na tebe jer si prepričao moje intimne tajne koje niko ne treba da sazna. Ti nisi svestan koliko se oseća osramoćeno zbog svega.” Svima bi trebalo da kažeš koliko ti je neprijatno i da ih upitaš kako bi se oni osećali u sličnoj situaciji. Ukoliko čuješ nekoga da ipak nastavi da prepričava tvoj dnevnik, ne treba da ga smatraš svojim prijateljem, jer pravi prijatelji nikad tako nešto ne bi uradili.

Kad je reč o tvojoj mami, sigurno smo da zna kako dnevnik služi upravo da u njega zapisuješ svoje emocije, pa smo sigurni da se neće ljutiti. Ipak, ako si još uvek zabrinuta, pričaj s njom. Kasnije još jednom porazgovaraj sa bratom i ponovi mu koliko te je povredio, kao i da si izgubila dobar deo poverenja u njega. To mu mora biti jasno, kako se takve stvari više ne bi dešavale.

OSTAVI KOMENTAR