Start How to Mala škola flertovanja!

Mala škola flertovanja!

SHARE

Pališ se na nekog slatkog dečka? A zašto ga onda ne bi smuvala? Evo našeg plana u tri koraka uz koji ćeš uspeti da ga smotaš

1 Pripremi se…
Naši mali trikovi će ti dati više samopouzdanja. Evo kako ćeš se već kod kuće pripremiti za uzbudljivo flertovanje:

Odaberi pravu odeću
“Šta da obučem?” Da, momci zaista otkidaju na goli stomak ili duboki dekolte, ali mnogo je važnije da se ti dobro osećaš u svojoj odeći! Tako ćeš čak i u farmericama i običnoj pamučnoj majici izgledati izazovnije nego da si obukla mini suknju. Zato je najbolje da za izlazak obučeš svoju omiljenu odeću. Isto važi i za mejkap: nipošto nemoj da se našminkaš napadno. I prilikom izbora frizure treba da ostaneš ono što jesi.

Trema!
Potpuno je normalno da se sludiš i uzbudiš pre dejta. A šta bi mogolo da ti pomogne da se osećaš bolje? Ispravi se, opusti ramena, udahni duboko i ostani u ovoj pozi sve dok ne osetiš da ti srce normalno kuca. I nikako ne zaboravi: tvoj momak će biti uzbuđen isto kao i ti. A ako i primeti da si uzbuđena zbog njega, biće mu drago.

2 … pozor…
Momak je pred tobom! Klecaju ti kolena i ne možeš da izustiš nijednu reč. Najbolje je da sada “upotrebiš” govor tela i da mu signaliziraš: “Želim da se upoznamo!”

Značajni pogledi
Oči su ogledalo duše. Pogledaj ga pravo u oči. Ne treba da se bojiš da ćeš pocrveniti kada se vaši pogledi sretnu. Taj “kritični momenat” možeš prevazići tako što ćeš početi da trepćeš.
Smile!
Jednim osmehom garantovano postižeš sve što želiš. Ali jedino ako je tvoj osmeh
iskren i “od srca”, bićeš potpuno neodoljiva. Time ćeš pokazati svoju “toplu dušu”. Kako to? Pa zato što se tada temperatura tela povećava i ubrzava se rad srca i disanje.

Igra prstima
Kada te pogleda, provuci rukom kroz kosu ili se igraj nestašnim pramenom. To je za momke jasan poziv za flert.

Dodiri
Prođi pored njega i dodirni mu ruku. A onda povuci ruku unazad i pogledaj ga pravo u oči. Ako ti se nasmeje i kaže ti “Zdravo”, konačno je vreme za sledeći korak.

3 … sad!
Gledate se u oči, tvoje srce ubrzano kuca. Sada nikako ne odustaj! Evo kako ćeš otpočeti razgovor sa njim:

Stidiš se?
Ne treba da strahuješ da vaš razgovor neće uspeti. Ne postoji pravi recept za efektan kratak razgovor, ali zato smo pripremili nekoliko saveta koji će ti biti od koristi. Jednostavno, pronađi taktiku koja ti najviše odgovara.
1 Zamoli ga da ti pomogne
“Da li ti možda znaš kako ovo funkcioniše?” Ili: “Gde u blizini postoji…?” Svaki momak će se osećati počašćeno što može nešto da uradi za tako lepu devojku kao što si ti.

2 Uputi mu kompliment
Npr.: “Imaš super jaknu!” Ako budeš bila ljubazna prema njemu, on će te vrlo brzo prihvatiti i bićeš mu simpatična.

3 Postavi mu neko pitanje
Najbolje je da to bude nešto što si upravo videla ili čula, npr.: “Da li ti se sviđa ova pesma?”, i ako on kaže: “Da super je”, ti ga upitaj: “Da li znaš koji je ovo bend?” i tako ćete početi razgovor o muzici. Veoma je važno da ne postaviš pitanje na koje on može odgovoriti samo sa “da” ili “ne”. U tom slučaju će vam vrlo brzo nestati tema za razgovor.

Tvoj uspeh
Pričate, smejete se i zaista vam je zabavno. Njegov govor tela ti takođe otkriva da mu se sviđaš. Npr., primakao ti se ili počeo da pravi iste pokrete kao i ti. Savršeno! Sada sigurno neće reći “ne” kada mu budeš rekla: “Ja bih baš volela da odgledam taj film. Da li bismo mogli zajedno da odemo u bioskop?” A da biste se dogovorili oko tačnog termina, treba da mu daš svoj broj telefona, ali i da uzmeš njegov broj telefona, za svaki slučaj. Tako nećeš dospeti u situaciju da moraš da čekaš da ti se on javi, već možeš i ti njega da nazoveš!

4. Najbolje lokacije za flert
Naravno da ljubav ne bira ni mesto ni vreme. Ali na nekim mestima možeš biti zaista uspešna u flertovanju. Mi ćemo ti otkriti koja su to mesta:

Škola
Praktično: ako ti se neki momak sviđa, potrudićeš se da što češće budeš u njegovoj blizini – čak i više puta dnevno. Neće vam smetati ako ne budete sami. Jer kada se budete pogledali u oči, potpuno ćete zaboraviti na nastavnike i drugove iz razreda.

Sportski teren
Uzbudljivo: ako npr. voliš da igraš košarku, onda ćeš “kao slučajno” biti ona koja će uhvatiti loptu i dobaciti mu je. U svakom slučaju, ovde ćete oboje biti super raspoloženi, a to je najvažniji preduslov da biste počeli da flertujete.

Šoping
Spontano: Ne treba da se ustručavaš ako u supermarketu ugledaš momka koji ti se sviđa. Pre nego što plati račun i izađe iz prodavnice pitaj ga: “Da li možda znaš gde se nalazi čips?” ili “Da li i ti voliš ovaj sladoled?” A kad krene razgovor… sve je lakše. 🙂

Kafić
Opušteno: Otišla si na kafu sa prijateljicom i primetila super tipa za susednim stolom, koji čita novine? Super! Pitaj ga da li možeš da pročitaš stranu sa kulturom i da vidiš koji filmovi igraju u bioskopu. Sigurno će ti pozajmiti novine i započeti razgovor.

Žurka
Otkačeno: Zezanje, igranje, muvanje – najbolji način za upoznavanje. A ako ti se neki momak svidi, nećeš morati odmah da ga pitaš za broj telefona, jer to možeš saznati od organizatora žurke!

5. Šta da činiš, a šta ne? Kako da se ponašaš dok flertuješ!

DA
Saslušaj ga
Momci vole kada ih devojke pažljivo slušaju. Možda će ti tako otkriti i da nema devojku?
Postavi mu pitanje
Tako će shvatiti da si zainteresovana za temu o kojoj priča.
Prihvati komplimente
Samo bez lažne skromnosti, molim! Reci mu “hvala” i pokaži da te je kompliment obradovao.
Ispričaj nešto o sebi
Kada bude saznao nešto više o tebi, postaćete bliskiji i opušteniji.

NE
Muvanje sa njegovim drugom? Nipošto!

To će ga uplašiti i biće ubeđen da nisi zainteresovana za njega.
Umereno sa “kikotanjem”!
Veoma je važno smejati se. Ali samo odmereno. Inače će pomisliti da ga ismevaš
Bez preterivanja!
Flertovanje ne mora obavezno da se završi poljupcem.
Stalno pored drugarice.
Kako da razgovara sa tobom ako se ti ne odvajaš od drugarice?

4 KOMENTARA

  1. Imam jednu cudnu situaciju i molim vas da mi pomognete !!
    Ovako,svidja mi se decko stariji od mene 1 god. Oboje idemo
    u istu skolu. Nikad nismo pricali , gledali smo ss u oci  ali ja hocu da cetujem s njim
    da bi se nesto desilo !!! KAKOO ???? IMAM BR . PLSSS NEKA POMOC

  2. Svidja mi se decko iz skole a on je 1 godinu madji od mene pricamo i druzimo se ja i on smo prijatelji vec dugo poznajemo se jos od predskolskog a sada imam 15 godina a on 14,i da ja i on idemo zajedno u odeljenje najcesce se druzimo na casu fizickog kada ga ne radim i on kada ga ne radi isto se ponasamo i volimo iste stvari isti bend istu muziku kada smo u hodniku ili na odmoru ja i on se druzimo par puta mi je rekao da sam zgodna i da super pevam i crtam ali ne znam kako da mu se obratim

OSTAVI KOMENTAR