1052
Kako da prekinem naše prijateljstvo?

Kako da prekinem naše prijateljstvo?

1052
SHARE

Zorana, 14: Sa jednom devojkom iz mog razreda već odavno se družim. Međutim u poslednje vreme ne radimo toliko stvari zajedno. Naše prijateljstvo se promenilo i najradije bih ga okončala.Međutim, ne bih želela da je povredim. Kako da joj na fin način skrenem pažnju da više ne želim da se družim sa njom? Osim toga plašim se da me ne ogovara.


BRAVO: Budi iskrena- i započni miran razgovor.
Draga Zorana, uvek je jako teško okončati prijateljstvo. Verovatno da ste se vas dve drugačije razvijale i sada više nemate toliko zajedničkih stvari kao ranije. Verovatno da je to zapalo za oko i tvojoj drugarici.  Možda će ona biti srećna što si ti pokrenula tu temu. Pitaj je tokom školskog odmora ili posle škole, ima li vremena da razgovara sa tobom. Ne moraš da joj svečano najaviš da će vaše prijateljstvo biti jednom zauvek okončano. Reci joj da vaše prijateljstvo ne funkcioniše baš najbolje. Na primer zato što nemate ista interesovanja ili zato što bi volela da se više družiš sa ostalima. Objasni joj da ne želiš da je povrediš i zamoli je da vaše tajne ne prenosi ostalima. Naravno može se dogoditi da ona reaguje razočarano. Ali ako si iskrena i ljubazna prema njoj, ona te sigurno neće ogovarati.

8 KOMENTARA

  • i  moja  situacija  je  slicna   samo  sto  ja  ne  bih  da   se  druzim  a  ona  bi   misli  da  sam  joj  najbolja   drugarica       ali   ja   imam  drugu  najbolju  drugaricu  ne  bih   se  druzila   vise  sa  njom  smeta  mi  njeno  prisustvo   sta  da  radim

   • I meni se to desilo,mnogo mi je stvari smetalo kod nje,bila je i mnogo ljubomorna,ali ja nisam htela nista da joj kazem da je ne povredim…na kraju je puklo,posvadjale smo se zbog neke gluposti (u stvari ja sam trazila nacin da se posvadjamo) pa nismo pricale,i onda smo kao “razgovarale” i ja sam joj sve rekla…sad smo na “cao-cao” ali nista vise i mnogo mi je lakse…

   • Pa, ako vec imas najbolju drugaricu, trebalo bi da joj kazes to, takodje i da popricas sa njom…..Da joj kazes kako vise ne zelis da se druzis sa njom ili da jednostavno napravite pauzu druzenja. Reci joj to na smiren nacin, nemoj da se nerviras , i budi dobro raspolozena………SRECNO !!!

   • Jednostavno joj reci,a ona ako ti je prava drugaria (ili ona bar tako misli)cete razumeti .Znam da mislis da ces je tako povrediti,ali je bolje to nego da joj dajes laznu nadu da ste i dalje BFF.Srecnooo ;)

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.