Start How to Kako da imam savršenu kosu? Napravi sama 12 frizura!

Kako da imam savršenu kosu? Napravi sama 12 frizura!

SHARE

Happy Hair – 12 najlepših frizura

Predstavljamo ti super frizure za svaku priliku – korak po korak. Može se naći ponešto za svaki tip kose!

1. Cool kike
Korak 1
Napravi talase
Ove kike izgledaju još lepše ako je kosa talasasta. Poprskaj kosu preparatom za negu kose i dobro je izmasiraj. Tako će kosa postati čvršća i lakše je raditi sa njom. Izvuci pojedine pramenove i odvoji ih na levo i na desno.

Korak 2
Pletenje
Odvojene pramenove pričvrsti tik uz koren kose pomoću gumice. Zatim uzmi dva pramena i veži ih oko 5 cm ispod gumice. Krajevi kose ostaju otvoreni.

2. Romantične lokne
Korak 1
Odvoji pramenove
Malo nakvasi kosu da bi mogla bolje da je oblikuješ. Odvajaj pramenove debljine prsta. Potom ih zavrći. Kada ih sve zavrneš, veži ih šarenom gumicom za kosu i skupi u laganu punđu.

Korak 2
Zategni
Da se kosa ponovo ne bi raspršila, upotrebi duge šnale, koje ćeš pričvrstiti na zadnjem delu glave. Nakon toga sve fiksiraj sprejom za kosu sa integrisanim filterom protiv ultravioletnog zračenja. Ova frizura će garantovano preživeti svaku žurku!

3. Super rolna
Korak 1

Urolaj kosu
Rasporedi po kosi punu šaku balzama. Potom iščešljaj kosu i što dublje je skupi u rep. Presavij rep i postavi ga što više.

Korak 2
Fiksiranje
Bočno pričvrsti celu rolnu uz pomoć šnalica za kosu. One su idealne da obuzdaju i tanku kosicu na čelu kao i stepenastu kosu sa strane. Kraj kike lagano natapiraj i razdvoji – i gotovo!

4. Cik-cak čarolija
Korak 1
Napraviti razdeljak
Ove bezobrazne kikice su namenjene velikim devojkama. Prvo uz pomoć češlja napravi cik-cak razdeljak od temena da vrata. Nakon toga podeli kosu na dva jednaka dela i stavi je iza ušiju.

Korak 2
Vezati kike
Veži kike pomoću gumica za kosu. Gumica ne sme da bude suviše tanka da se kosa ne bi lomila. Bolje je upotrebiti nešto deblje gumice, jarkih boja. Doduše, tanke se ne vide, ali su zato deblje gumice bolje za kosu!

5. Stil šnalica
Korak 1
Bočni razdeljak
Napravi bočni razdeljak. Nakon toga, na razdaljini od 3 cm povuci paralelno i drugi razdeljak. Odvoji jedan široki pramen i prevuci ga preko prvog razdeljka. Ovo ponavljaj na svakih 4 cm. Kosu sa strane učvrsti šnalicama.

Korak 2
Zaštititi kosu
Dugačku kosu iza vrata podeli na dva dela, okreni ih i pričvrsti pomoću gumica za kosu. Nakon toga sve dobro fiksiraj losionom sa zaštitnim faktorom. Ovako ćeš negovati kosu a ona neće popucati na krajevima.

6. Kikice – blizanci
Korak 1
Odvojiti pramenove
Napravi dubok bočni razdeljak i na svakoj strani odvoji tri tanka pramena. Upleti jednu kiku direktno uz glavu pri čemu uvek uzimaj nove pramenove. Kada dođeš do ušiju, pleti još malo.

Korak 2
Staviti sjaj
Zaveži kike gumicama za kosu. Tonik za sjaj će se pobrinuti za spektakularan kraj ove frizure. On štiti kosu od isušivanja a tvoje kike će učiniti upadljivijim. Požuri na neku dobru žurku!

7. Hipi frizura
Korak 1

Gnječenje
Uzmi malo pene za pravljenje lokni. Uvij pojedinačne pramenove oko prsta da bi napravila lokne. Uzmi po jedan tanak pramen iznad oba uva i ispleti ih što sitnije.

Korak 2
Postavljanje šnale
Obe kike prebaci preko puštene kose i pričvrsti ih na zadnjem delu glave ali tako da se šnala ne vidi. Tako možeš da nosiš puštenu kosu a da uvek znaš kako ti stoji!

8. Mocartov rep
Korak 1

Umetnost pletenja
Napravi razdeljak na sredini i odmah podeli kosu na dva jednaka dela. Podeli svaki pramen na još tri dela i upleti ih uz glavu. Pri tom stalno uplići nove pramenove. Krajeve pričvrsti.

Korak 2
Gel finiš
Na kraju uzmi malo gela i nežno ga raspodeli po kosi. Tako ćeš lako obuzdati kosu koja viri. Gel možeš da upotrebiš i pre pravljenja frizure. Na taj način se jača struktura kose a samim tim i olakšava pravljenje frizure.

9. Banana split
Bočno postavljanje
Korak 1

Povuci svu kosu unazad i jednu bočnu stranu šnalicama pričvrsti na zadnjem delu glave. Ostatak kose takođe pričvrsti na isti način.

Korak 2
Urolati
Presavij ostalu kosu preko ruke ka unutrašnjosti a vrhovi treba da štrče iz kose. Ovako nastalu bananu pričvrsti pomoću igli. Vrhove, koji vire, natapiraj i razdvoji.

10. Slatko
Korak 1
Bočno pletenje
Napravi bočni razdeljak i na većoj strani odvoji jedan deo kose. Pramen podeli na tri dela i ispleti tik uz glavu. Do ušiju stalno uzimaj nove pramenove. Nakon toga nastavi normalno sa pletenjem.

Korak 2
Stavljanje sjaja
Uzmi malo voska za kosu, ugrej ga u rukama i nežno raspodeli po kosi. Nakon toga veži kosu pozadi u rep. Kosa će ti biti sjajnija a lako ćeš se izboriti sa izraslom stepenastom kosom.

11. Ludi stil
Korak 1
Vrpčasta kosa
Napravi bočni razdeljak i skupi kosu u dva repa. Svaki deo podeli na još dva dela, a potom svaki deo uvrći iznutra ka spolja. Nemoj ići do samog kraja i onda zaveži gumicama oba pramena.

Korak 2
Natapiraj vrhove
Krajevi kose se moraju natapirati! Uzmi češalj sa gustim zupcima i pažljivo češljaj kosu uz razdeljak na gore. Efekat možeš pojačati tako što ćeš pre pravljenja frizure staviti sprej za kosu.

12 Haos frizura
Korak 1

Pramen za pramenom
Napravi razdeljak na sredini i češljaj kosu ka unutra (ako imaš rep, jednostavno ga ostavi napred). Na zadnjem delu glave podeli kosu u mnogo malih pramenova. Okreći ih sve dok se svi pramenovi ne nađu u apsolutnom haosu. Krajeve pričvrsti na zadnjem delu glave.

Korak 2
Umetnost tapiranja
Kada svi pramenovi budu pričvršćeni, oštrim češljem ih natapiraj. Naš savet je da pre pravljenja ove frizure malo nakvasiš kosu da bi dobila slatke loknice kada se odlučiš da ponovo pustiš kosu!

SHARE
Prethodni članakMEGA OGRLICE
Naredni članakOdgovaramo na pitanja…

OSTAVI KOMENTAR