Start How to Kako da bolje razumeš nagle promene raspoloženja

Kako da bolje razumeš nagle promene raspoloženja

SHARE

Da li ti se dešava da si super raspoložen/a a onda odjednom u totalnoj depresiji? Promene raspoloženja mogu da budu davež!

Nagla promena raspoloženja kod tinejdžera je sasvim normalna, ali ume prilično da smeta. Ove promene ne mogu se predvideti, ali evo kako da razumeš zašto se to dešava.

Haos s hormonima

Za vreme puberteta razvijaš se u muškarca ili ženu ali promene u nivou hormona takođe utiču i na tvoj emocionalni život. Zato se nekad osećaš fantastično a par trenutaka kasnije užasno.

Odrastanje

Osim fizički, ti se i mentalno razvijaš u odraslu osobu. Lagano se oslobađaš uticaja roditelja i započinješ ljubavne veze, a to ne prolazi bez stresa. Zato se nekad osećaš sjajno a nekad loše, i tako u krug.

Interne promene

U pubertetu, mnogi mladići i devojke sebi postavljaju krupna pitanja poput “Zašto živim na ovaj način” ili “Zašto sam rođen/a u ovoj porodici?”. Takođe, mnogi se ne osećaju komforno u svom telu koje se menja. To ume da bude naporno, ali je sastavni deo puberteta.

Dobre vesti

Ova pojava ne traje večno – za godinu-dve od ulaska u pubertet, hormonski procesi su većinom završeni. Kad to bude slučaj, osećaćeš se bolje i nagle promene raspoloženja će nestati.

OSTAVI KOMENTAR