Start How to Kako biti potpuno cool?

Kako biti potpuno cool?

SHARE

Hm, verovatno ni tebi ovo pitanje nije lako, ali nije tačno da nema odgovora

1. Znaš i sama koliko često tvoje društvo i gotovo svi (uglavnom mlađi) ljudi oko tebe koriste reč “kul”. Ali, da li znaš šta ona zapravo znači? Šta znači kulirati, ko je kuler i kako se treba ponašati da bi bio kul? E, pa, evo malog objašnjenja:
1. KUL (cool, eng.) znači OPUŠTENO.
2. KULER je onaj ko ne dopušta da ga bilo šta uznemiri, odnosno ne pokazuje da ga bilo šta može izbaciti iz ravnoteže.
3. SUPERKUL je onaj ko i ne mora da se pretvara jer je zaista uvek i sa svima opušten, i nije ga briga šta drugi misle o njemu, jer on je SVOJ.
4. KULIRANJE jača SAMOPOUZDANJE, a smanjuje STRES.
5. KUL GARDEROBA nije nikakva garancija da ćeš zaista biti kul. Možda će proći na prvu loptu, ali kasnije, ako tvoje ponašanje ne potvrdi očekivanja, pokvarićeš utisak… Zato je uvek bolje BITI KUL, nego izgledati kul. To ipak ne znači da kul krpice, cvikeri, kožnjak ne utiču na samopouzdanje. U svakom slučaju mogu da pomognu u sticanju samopouzdanja.
6. NAPOMENA: Ako si kul, ne znači da si savršen, već da prihvataš sebe takvog kakav si, a isti princip primenjuješ i na druge ljude!

Uploaded with ImageShack.us

2. A sad mala uputstva:
OSMEH – kul osmeh nije široki osmeh, ni veseo, razdragan osmeh, već onako, mali, opušten osmeh, ali dovoljno pozitivan da poručuje “meni je sve potaman”
STAV – kul stav je opušten stav, bez ukočenosti
HOD – pomalo usporen, nonšalantan hod je stvarno kul, pa čak i seksi 🙂
ŽURBA – NIPOŠTO! To nije kul. Sve što radiš radi polako. Hodaj polako, pričaj polako.
RAZMIŠLJANJE – samo POZITIVNO razmišljanje je kul razmišljanje! Znači, nema jadikovki, samosažaljenja, kukumavčenja “jao, vidi kolika mi je zadnjica” i slično.
HOBI – muzika, film, sport, ples… sve je to jednostavno kul!

3. Za sve one koji bi hteli da savladaju “pravila kuliranja”, tu je pravi mali bukvar kuliranja, takoreći priručnik za sve one koji žele da budu malo manje smotani, stidljivi, obični, a malo više COOL… knjiga Ketrin Lemb “KAKO BITI POTPUNO KUL”, koja nas je inspirisala za ovaj tekst! Toplo vam je preporučujemo i uvereni smo da ćete se zabaviti i štošta naučiti. Uživajte!