Start How to BUGATTI POKLANJA ZA DAN ZALJUBLJENIH!

BUGATTI POKLANJA ZA DAN ZALJUBLJENIH!

SHARE

POČELA JE NAGRADNA IGRA!!!

Ukoliko želiš da obraduješ voljenu osobu za Dan zaljubljenih, Bugatti veš je odličan izbor, a BRAVO će ti pomoći u tome!!!

Sve što treba da uradiš jeste da ispod ove rubrike u delu za komentare napišeš romantične stihove kojima bi čestitao Dan zaljubljenih voljenom biću. Stihove možeš postaviti OD 27. JANUARA SVE DO 10. FEBRUARA, kada ćemo na portalu www.bravo.rs u rubrici POKLONI objaviti dobitnike.

Bugatti nagrađuje autore tri najromantičnije poruke s tri kompleta muškog i ženskog veša.

A, evo par stvari koje bi trebalo da znaš o Danu zaljubljenih!

Postoji više verzija o poreklu Dana zaljubljenih. Po jednoj legendi, originalni tvorac ovog praznika je bio sveštenik Valentin koji je u toku trećeg veka služio u Rimu. Kada je imperator Klaudijus II odlučio da su neoženjeni muškarci bolji vojnici od onih koji imaju žene i porodicu, zabranio je brak mladim muškarcima koji bi bili njegovi potencijalni vojnici. Valentin je uvideo koliku nepravdu ovim svojim postupkom čini imperator, pa je rešio da i pored svega nastavi da venčava mlade ljubavnike u tajnosti. Kada su ove njegove aktivnosti bile otkrivene, Klaudijus je naredio da ga ubiju. Po nekim drugim tumačenjima, Valentin je ubijen jer je pomagao hrišćanima da pobegnu iz rimskih zatvora. Po jednoj verziji, kada je bio u zatvoru, poslao je prvu čestitku za Dan zaljubljenih čuvarevoj ćerki koja ga je povremeno posećivala. Ubijen je 14. februara 269. godine nove ere.

Ni za jednu priču o Sv. Valentinu ne možemo sa sigurnošću tvrditi da je tačna. Poreklo praznika je možda ipak obavijeno velom tajni ali to ne sprečava ljude da veruju da je Valentin bio heroj, jedna jako značajna, i povrh svega, romantična figura.

Razni običaji su vezani za 14. februar. U Velsu su za ovaj praznik rezbarene kašike koje su davane kao pokloni. Omiljene dekoracije bile su srca, ključevi i ključaonice, što je značilo: “Zaključao/la si mi srce!” U nekim zemljama, mlade žene dobijaju odeću od mladih muškaraca. Ako je devojka zadrži, to znači da će se udati za osobu od koje ju je dobila. Postoje verovanja da će se žena, ako na Dan zaljubljenih vidi crvendaća, udati za mornara. Ako vidi vrapca, udaće se za siromašnog čoveka i biće veoma srećna. Ako vidi zebu, udaće se za milionera.

Neke od ovih običaja možete isprobati i na sebi, na primer sledeći. Zamislite pet ili šest muških (odnosno ženskih) imena osoba za koje biste se možda jednog dana udali (oženili). Na Dan zaljubljenih uvrćite dršku jabuke i izgovarajte imena koja ste zamislili. Udaćete se za onu osobu čije ste ime izgovorili kada je drška otpala. Ako odsečete jabuku na pola i izbrojite koliko semenki ima unutra, znaćete koliko ćete dece imati.

Image Hosting by imagefra.me

Image Hosting by imagefra.me

127 KOMENTARA

 1. Možda,ne znam stihove da pisem,
  Možda ne znam za romantične reči,
  Jedino što znam je da za tebe dišem,
  “Trebas mi ” je sve što ti mogu reći.
  Možda ne mogu da ti ostvarim snove,
  Možda ne mogu da savrsenstvo stvorim,
  Ali kada te zagrle ove ruke moje,
  znaćeš koliko te beskrajno volim.
  Ti, ludice moja,koja dobrotom zračiš,
  više od svega mi na ovog svetu značis.

OSTAVI KOMENTAR