Start How to Budi čist/a za pet!

Budi čist/a za pet!

SHARE

Edukativna akcija kompanije Henkel „Budimo čisti za pet“ o važnosti vođenja higijene, koja je pokrenuta u oktobru 2009. godine, nastavlja se u još pet beogradskih osnovnih škola.

Od 26. do 30. aprila učenicima nižih razreda biće prikazana kratka predstava i edukativno predavanje doktorke specijaliste o značaju pravilnog održavanju higijene.

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Batut oko 73% stanovnika Srbije redovno pere ruke, dok je alarmantan podatak da se oko 40% stanovništva ne kupa redovno.

Škole u kojima će se izvoditi ova predstava su „Isidora Sekulić“, „Karađorđe“, „Vuk Karadžić“, „Duško Radović“ i „Filip Kljajić Fića“.

Image Hosting by imagefra.me

Kompanija Henkel pokrenula je akciju „Budimo čisti za pet“ u oktobru 2010. godinu povodom Svetskog dana čistih ruku. Do kraja aprila edukativnu predstavu videće oko 2500 učenika u 10 beogradskih škola. Kompanija Henkel, kao vodeći proizvođač proizvoda za ličnu higijenu i kućnu hemiju na ovaj način pokazuje da je odgovorna kompanija koja brine i o edukaciji najmlađih.

Zanimljivosti:
• Istraživanja pokazuju da na rukama čoveka živi oko 3.000 bakterija, odnosno 150 vrsta različitih mikroorganizama
• Najčešće bolesti koje se prenose prljavim rukama su infektivna žutica, crevne bolesti, meningitis, dečija paraliza, bolesti disajnih organa poput gripa, gnojne angine, šarlaha i difterije, kao i infekcije oka, uha, usta i kože

OSTAVI KOMENTAR