639
Budi čist/a za pet!

Budi čist/a za pet!

639
SHARE

Edukativna akcija kompanije Henkel „Budimo čisti za pet“ o važnosti vođenja higijene, koja je pokrenuta u oktobru 2009. godine, nastavlja se u još pet beogradskih osnovnih škola.

Od 26. do 30. aprila učenicima nižih razreda biće prikazana kratka predstava i edukativno predavanje doktorke specijaliste o značaju pravilnog održavanju higijene.

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Batut oko 73% stanovnika Srbije redovno pere ruke, dok je alarmantan podatak da se oko 40% stanovništva ne kupa redovno.

Škole u kojima će se izvoditi ova predstava su „Isidora Sekulić“, „Karađorđe“, „Vuk Karadžić“, „Duško Radović“ i „Filip Kljajić Fića“.

Image Hosting by imagefra.me

Kompanija Henkel pokrenula je akciju „Budimo čisti za pet“ u oktobru 2010. godinu povodom Svetskog dana čistih ruku. Do kraja aprila edukativnu predstavu videće oko 2500 učenika u 10 beogradskih škola. Kompanija Henkel, kao vodeći proizvođač proizvoda za ličnu higijenu i kućnu hemiju na ovaj način pokazuje da je odgovorna kompanija koja brine i o edukaciji najmlađih.

Zanimljivosti:
• Istraživanja pokazuju da na rukama čoveka živi oko 3.000 bakterija, odnosno 150 vrsta različitih mikroorganizama
• Najčešće bolesti koje se prenose prljavim rukama su infektivna žutica, crevne bolesti, meningitis, dečija paraliza, bolesti disajnih organa poput gripa, gnojne angine, šarlaha i difterije, kao i infekcije oka, uha, usta i kože

4 KOMENTARA

  1. SITUACIJA KOJA ME UCINILA SRETNOM! ja sam osoba koja na zivot gleda pozitivno i doista,jako mnogo stvari me cini sretnom,pa cak i neke sitnice kao sto je lijepo vrijeme(o pozitivnoj ocjeni iz matematike da i ne govorim).bila sam neopisivo sretna proslog ljeta kada sam stupila u vezu sa deckom iz snova.plava kosa,plave oci…idugo sam bila zaljubljena u njega i patila za njim,sanjarila o njemu i toga ljeta su mi se ispunili snovi.saznala sam da je i on zaljubljen u mene.uzivala sam u svakom trenutku.u setnjama i razgovorima sa njim,u izlascima,u nasim salama.zauvijek cu pamtiti prvi poljubac.trenutak kada je za vrijeme setnje medu nama nastala tisina i on me poljubio.imala sam osjecaj da je vrijeme stalo.i bilo je jos mnogo tih carobnih trenutaka koje nikad necu zaboravit..i jednom sam,ni sama ne znam zasto ja ubrljala.ponizila sam ga,posramila… poslije kada sam shvatila sta sam uradila molila sam ga za oprost ali on mi ga nije davao.nije htjeo pricati sa mnom i to me jako povrijedilo.nakon svega sto smo prosli postali smo stranci. i vise od godine se nismo pomirili,a ja ga nisam prebolila,kao ni on mene.nocima sam plakala,danima se smijala a suze samo sto nisu potekle. zivjela sam za trenutke kada cu ga vidjeti sa prijateljima,pa makar i iz daljine. imala sam srece nikad ga nisam vidjela sa novom curom. i jedne veceri sam ga srela nasamo,i samo jedan pogled je bio dovoljan rekao je vise od tisucu rijeci.tada su nam se usne opet spojile,od olaksanja i srece sam zaplakala.poslije smo razgovarali i presli preko svega.i sada smo opet nerazdvojni.on vise nije onako preponosan a ja, ja od tada pazim sta pricam.i to pomiremje je bio trenutak koji me ucinio neopisivo sretnom.mogla bih ja jos puno toga pisati,ali moram ici,on me vec ceka.

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.