Start Creative Pročitaj Nikoletin prilog za rubriku “Teen Life”!

Pročitaj Nikoletin prilog za rubriku “Teen Life”!

SHARE

shutterstock_123392362

Creative je rubrika koja vam dozvoljava da se slobodno izrazite – šaljite nam vaš priče, pesme, crteže, YouTube videe koje napravite…a mi ćemo to objaviti na ovoj strani! Naša adresa je bravoportal@gmail.com a u kao subject u mailu stavite “Za Creative”.

PROMENE RASPOLOŽENJA
Pogled na svet iz ugla jedne tinejdžerke

Vesela sam i hoću da plešem. Pojačavam muziku koliko mogu i đuskam „do besvesti“’. Onda me nešto iznervira i sedam na krevet – i ljutim se sama na sebe ni zbog čega. Nakon pola sata, ustajem kao da se ništa nije desilo i nastavljam tamo gde sam stala. Je li ti ova situacija poznata? Sigurno jeste ako si tinejdžerka. Te naše česte promene raspoloženja su, čitala sam, obeležje dela našeg života zvanog pubertet. One su, kažu, nekontrolisane, i mogu se desiti u svakom trenutku. Toliko puta sam se zbog toga posvađala s drugaricom ili s roditeljima. Kažem im sve što mi je u tom trenutku u glavi, okrenem se i odem. Posle mi je žao i lupam glavom o zid što sam tako nešto uopšte i mogla da izgovorim. Ali, rečeno je i to, na kraju mogu samo da se izvinim. Ponekad zateknem sebe kako mozak zamaram potpuno nebitnim stvarima, počinjem da plačem, pa sam sama sebi smešna zato što plačem i smejem se itd. Ili – da li ti je poznata situacija kad te drugarica ili drug pozove na neku superžurku i toliko si uzbuđena zbog toga da ne možeš dočekati trenutak da kreneš? Ali kad on konačno dođe, ne možeš da nađeš odgovarajuću haljinu i ostaješ kod kuće plačući cele noći. Kažem „haljinu“ jer sam devojka, ali sigurno i momci imaju sličnih problema. Prepoznaješ li se u ovom što sam napisala? E, pa to su upravo te naše promene raspoloženja koje mnogima smetaju. Ali imam rešenje za to. Kad te roditelji ili prijatelji zbog nečeg mnogo iznerviraju – a iz iskustva znaš da ćeš se kajati ako izgovoriš sve što ti je u glavi – stani! Udahni duboko i izbroj do deset i onda im, kroz šalu, dobaci nešto u vezi toga. Jer u svakoj šali ima i malo istine, a niko se neće uvrediti ako se našališ. Malo smeha – i nastavljamo dalje. A kad ti dođe da se isplačeš zbog svih svojih problema samo zbog neke neumesne šale izrečene u društvu, kaži sebi: “Život je suviše kratak da bi ga provela u suzama! Biću uvek nasmejana!” Plač jeste dobar, ali samo onda kad te niko – osim onog kome stvarno veruješ – ne čuje i ne vidi. Pred nebitnim ljudima nemoj pokazivati svoje slabosti. A sva svoja osećanja, sve što želiš da kažeš ili da uradiš – zapisuj u svesku. Nju čuvaj i jednog dana ćeš se s prijateljima smejati svemu tome, sigurna sam. Pokušaj i uverićeš se u to! Srećno!

Nikoleta (14)

Foto: Shutterstock

BRAVO je uvek raspoložen za objavljivanje tvojih radova, pa ako želiš da nam kao Nikoleta pišeš o životu iz ugla tinejdžera, ohrabrujemo te da to učiniš, tako što ćeš nam svoje tekst slati na naš mail, bravoportal@gmail.com. Tvoj rad videće na hiljade posetilaca Bravo.rs a mi ćemo za rubriku Teen Life pronaći mesta na sajtu!

OSTAVI KOMENTAR