Start Creative Arminino pismo za jednu posebnu osobu

Arminino pismo za jednu posebnu osobu

SHARE

null

Creative je rubrika koja vam dozvoljava da se slobodno izrazite – šaljite nam vaš priče, pesme, crteže, YouTube videe koje napravite…a mi ćemo to objaviti na ovoj strani! Naša adresa je bravoportal@gmail.com a u kao subject u mailu stavite “Za Creative”.

“Ovo sam pismo napisala za jednu posebnu osobu.Nadam se da ćete ga objaviti,jer to bi mi mnogo značilo”, napisala nam je Armina. A evo i šta piše u pismu:

“Hej ti! Da, ti, ti koji upravo čitaš ovo pismo koje sam plačući pisala. Pitaš se zašto plačući? Pa znaj da mi je bilo teško prisjećati se svega, svega onoga što se desilo među nama. Al’ vjerovatno si ti to već odavno zaboravio. Željela bih da vidim izraz tvoga lica dok čitaš ove redove, redove koje je pisala jedina djevojka koja te iskreno, istinski voljela, a koju si prevario. Sjećaš li me se? Pomisliš li ikada na mene tek tako da ubiješ dosadu? Pomisliš li ikada na djevojku koja je bila u stanju učiniti sve za tebe a koju si odbacio? Pomisliš li ikada na nju? Ili si joj već i ime zaboravio? Jer tebi je ona bila samo još jedna u nizu a ti si njoj bio sve. Sjetiš li se ikada naših zajedničkih trenutaka? Sjetiš li ih se ili si ih potisnuo praveći se da se nisu ni desili? Praveći se da je sve to bio, za tebe, jedan ružan san koji nije vrijedan sjećanja. Sigurna sam da se pitaš zašto sam ti napisala ovo pismo. Vjeruj mi da ni ja to ne znam. Sve je krenulo samo od sebe. Ruka je uzela olovku a srce je pisalo. Pisalo je sve ono što osjeća sve ono što mu stvara teret. A to si ti. Nekada se zapitam je li bilo pametno pustiti te u moj život u moje srce. I odgovor glasi da jeste. Ti nisi samo osoba koja mi je pružila mnogo lijepih trenutaka a koja mi ih je kasnije i oduzela. Ti si mi bio lekcija. U životu ništa nije poraz, sve je lekcija, sve te nauči nečemu, učini pametnijim i ne dozvoli ti da tu grešku radiš ponovo i ponovo. Ti si bio moja lekcija. Naučio si me da nikome ne treba vjerovati. Naučio si me da ljudi rijetko kad misle ‘volim te’ kada ti to i kažu. Naučio si me da se stvari brzo mijenjaju. Danas jesi, sutra nisi. Danas voliš, sutra patiš. Bio si mi lekcija života, lekcija ljubavi. Neću reći da si mi bio greška i da žalim što sam te upoznala. Jer ne žalim. Divno je bilo poznavati osobu poput tebe. Ako sam te uopće poznavala. Al’ ima još nešto što nikada neću moći zaboraviti. Nešto po čemu ću te pamtiti. To su tvoje oči. Te divne oči u koje bih mogla danonoćno gledati, oči u kojima sam pronašla davno izgubljen dio sebe. Te oči sada gleda druga djevojka, naivna kao i ja, djevojka koja će ti povjerovati u sve što kažeš, djevojka koja će očekivati ljubav, a dobit će samo slomljeno srce. Jer ti ne možeš voljeti. Znaj da ću se i dalje praviti da te ne primjećujem kada te sretnem; znaj da ću i dalje bježati od tebe. Neću te zvati ni slati ti poruke. Jer ti si prošlost. Divna prošlost. Srce je autor ovoga pisma; od moga srca tvome srcu, ako ga uopće imaš.”

Armina Šito

OSTAVI KOMENTAR