Start Buzz Tinejdžer spasava životinje za bolje sutra

Tinejdžer spasava životinje za bolje sutra

SHARE

596935997521a27571f433749066296_orig

Jedan 17-godišnji momak iz Zaječara ne provodi dane kao većina njegovih vršnjaka. On je posvetio život napuštenim i odbačenih životinjama. Ima dvadesetak kućnih ljubimaca koje je udomio i o kojima brine, a da bi ih hranio, vredno radi cele godine.

Osam pasa, sedam mačaka i 2 kunića sastavni su deo najuže porodice Miroslava Denčića iz Zaječara.

Iako ima nepunih 17 godina Mićko, kako ga zovu, sam brine o njima i za razliku od svojih drugara ima svakodnevne ozbiljne obaveze.

Pse i mačke kaže voli od malena, a njegova aktivna borba za dobrobit i što bolji život napuštenih životinja počela je pre dve godine.

“Prvi moj pas je bio zlatni retriver i njega sam dobio, posle toga je krenula veća ljubav pa sam usvojio psa sa ulice. Nakog toga sam oteo psa od neodgovornih vlasnika. A posle toga je došao još jedan, pa još jedan… Non-stop imam štence koje pokupim, othranim i udomim. Kada sam dobio prvog psa, život mi se totalno promenio. Pas traži šetnje, meni prija više u šetnji se oslobodim sa njim. To osećanje kada dođe i priđe, kada ga pomaziš je… neopisivo”, objašnjava Miroslav Denčić.

Briga o kućnim ljubimcima nije jedina Mićkova dnevna obaveza. On je i aktivan je član udruženja za zaštitu životinja u Zaječaru.

Ono što je najinteresantnijeu vezi sa ovim tinejdžerom je to što za razliku od svojih vršnjaka, koji dane uglavnom provode drugačije, tokom cele godine radi u pet-šopu i sam, nezavisno od svojih roditelja zarađuje novac za hranu za životinje koje neguje.

“Prvo radno iskustvo započeo sam pre dve godine i radim sam da bih zaradio za njihovu hranu, opremu i slično. Kada idem u školu radim popodne i vikendom. Treba mi 10-15.000 minimum mesečno” dodaje Miroslav Denčić.

Miodrag kaže da, iako ima tek sedamnaest godina, ima veliko iskustvo u onome što radi i da se svaki put kada spase život nekoj napuštenoj životinji oseća sve bolje kao i da je njegova želja da im pomaže sve veća.

Izvor: b92.net

OSTAVI KOMENTAR