Start Buzz Svečana premijera filma “Zona Zamfirova – drugi deo” 24. januara u Sava...

Svečana premijera filma “Zona Zamfirova – drugi deo” 24. januara u Sava centru

SHARE

zona-zamfirova-drugi-deo-brankica-sebastijanovic-milan-vasic

Petnaest godina nakon što je ekranizovana ljubavna priča Stevana Sremca o Zoni i Manetu, scenaristi Ivana i Miroslav Mitić napisali su priču “Zona Zamfirova – drugi deo” o životu u braku čuvenog para, dve godine nakon venčanja.

U nastavku njihovu ljubavnu sagu dočaraće Brankica Sebastijanović kao Zone i Milan Vasić kao Mane, a režiju potpisuje Jug Radovojević.

zona-zamfirova-drugi-deo-milan-vasic-mane

Glavni protagonisti i njihova borba da sačuvaju brak, smešteni su u period između 1905. i 1908. godine, a producent filma Miroslav Mitić, koji je zaslužan i za prvi film “Zona Zamfirova”, ističe kako je kroz omiljenu ljubavnu priču dočarana lepota naše zemlje u tom periodu, ali i problemi sa kojima se suočavaju mladi bračni parovi.

Glumac Milan Vasić kaže kako mu se čini da je uloga Maneta pisana upravo za njega: “U filmu imamo tragediju, dramu, komediju, akciju i srećan kraj, sve što je potrebno za pravi, veliki film”.

zona zamfirova

U filmu glume mnoge domaće zvezde: Ljiljana Stjepanović, Ljiljana Dragutinović, Tanja Bošković, Milan Lane Gutović, Ivan Bekjarev, Goran Jevtić, Nela Mihajlović, Branko Đurić, Dragan Vujić Vujke, Miki Krstović, Jugoslava Drašković, Milan Kalinić, kao i gost iz Makedonije glumac Nikola Ristanovski koji tumači Hadži Zamfira. Scenografiju potpisuje Sale Denić, kostimograf je Jelena Stokuća, direktor fotografije Dimitrije Joković, a kompozitor Aleksandar Sale Sedlar.

Svečanoj beogradskoj premijeri, koja će se održati u utorak, 24. janura u 20.30h u Sava centru, prethodiće predpremijere po Srbiji već od 18. januara, a uporedo sa premijerama od 25. januara po većim gradovima Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, uslediće i premijere putem mreže mobilnih bioskopa kao i u dijaspori.

Foto: Promo

OSTAVI KOMENTAR