Start Buzz Neobično prijateljstvo Bobbyja i Jackija

Neobično prijateljstvo Bobbyja i Jackija

SHARE

Fotografija3847

Zdravo Bravo 🙂 Sa vama ću podjeliti priču mojih ljubimaca, Bobby i Jacky. Bobby je ovaj veliki žuti labrador retriver, a o Jackyju ću vam sad ispričati.

Sve je počelo prošle godine (2012). Moj tata je tražio psa čuvara, ali i porodičnog psa, jer zna da moja sestra i ja volimo životinje. Imali smo mnogo ponuda. Bilo je tu i tornjaka, zlatnih retrivera, njemačkih ovčara i još mnogo vrsta, od mladih do starih. Na kraju, izabrali smo psa starog oko 2 godine – Bobbyja, kome je tad bilo ime Papi. Bobby je prevazišao sva naša očekivanja. Bio je ODLIČAN pas čuvar, ali imao je nježniju stranu. Mnogo puta nam je dokazao da se nismo pokajali zbog odluke. Često smo dovodili mnoge prijatelje i rodbinu. Iako ga se većina ljudi bojala, nikada nije bilo incidenta sa njim. Čak kad sam ga šetala, svako je prolazio pokraj nas – od male djece do biciklista, a nikada nije pokazao ni trunčicu agresije. Na neki način je znao da treba da čuva kuću, ali i da ne treba da bude agresivan “iza” ograde i kad nam je neko u posjeti.

null

Možda je to sudbina ? Možda i ne. Sve što ja znam je da nam je tata govorio da bismo trebali nabaviti još jednog psa da pravi Bobbyju društvo. Bobby je bio sa nama već oko 5-6 mjeseci kad nam je u život ušao i Jacky. Ni mi sami ne znamo kako, ali jednoga dana jednostavno se pojavio… Bio je lutalica, ali je tako umiljat da je teško povjerovati da tada nije imao dom. Gledao nas je sa tako slatkim okicama, pa smo se sažalili i nahranili ga. Znate onu izreku “Pas ne grize ruku koja ga hrani” ? Pa istina je. Čovjek bi možda pomislio da bi sada Bobby trebao biti ljubomoran, ali njemu nije smetao. Naprotiv, stalno su bili zajedno, između njih nikada nije bilo više od 2 metra razmaka. Kao što je i danas slučaj. Pratio je Bobbyja, tatu, sestru pa i mene kao sjena. Nismo planirali da ga zadržimo, ali nismo htjeli ni da ga otjeramo. Ostao je. I to je početak jednog predivnog prijateljstva. Veliki, “opasni” pas i mali, razigrani lutalica. Bilo je gotovo nemoguće da budemo u blizini Bobbyja a da Jackyja nema ! Jednostavno bi se ugurao između, zahtjevajuči malo pažnje. A i ko bi mu mogao odoljeti?

null

Ok, na ovoj slici ne gledajte klempave uši (koje inače nisu klempave, osim kad ugleda šaku punu poslastica, što se i u ovom trenutku desilo), gledajte te oči i recite mi da mu ne biste dali barem jednu poslasticu? Možda nekima zvuči kao neki film ili nešto. Pa dobro, i mene buni to što se pojavio u našem dvorištu baš kada smo tražili dodatnog člana porodice, ali istina je! Ni ja sama ne mogu da vjerujem šta sam sve doživjela sa ova, od početka dva najbolja prijatelja…

Azra

Šaljite nam slike vaših ljubimaca i predstavite nam ih! Napišite nam kako se zovu, kad ste ih dobili, šta najviše vole da rade, šta jedu, šta ih nervira, zašto ih volite… a mi ćemo se potruditi da sve što nam pošaljete i objavimo. Svoje e-mailove nam šaljite na bravoportal@gmail.com. Napominjemo da nam šaljete samo slike na kojima su jedino vaši ljubimci.

OSTAVI KOMENTAR