Start Buzz Najtiše rase pasa su….

Najtiše rase pasa su….

SHARE

01a

Bez obzira da li želite psa koji ne laje (ili barem koji ne laje puno), živite u stanu sa tankim zidovima ili samo želite mir u svom domu, ovo su rase za vas. Veterinari, njih 218, dali su svoje mišljenje, koji psi su najtiši.

1.Doga
Najtiši u svetu pasa ujedno su i najveći. Ovo je nežan div mirne naravi, koji ne laje često, ali kada zalaje njegov glas je glasniji i dublji od bilo kojeg drugog psa.

02

2.Njufaundlandski pas
Hrabar i inteligentan pas, poznat po ljubavi prema deci, odanosti i želji da bude “pas za krilo” uprkos svojoj veličini.

03

3.Pirinejski pastirski pas
Velik pas velikog srca. Kada se pravilno dresira, miran je, nežan i zaštitnički nastrojen, ali vi morate uložiti trud, kako bi ovog tvrdoglavog psa učinili takvim.

04

4. Mali italijanski hrt
Malen, inteligentan i pomalo osetljiv, ovaj pas može biti prkosan, ali lajanje je retko problem. Dresura i pristojno ponašanje u kući druga su priča.

05

5. Mali engleski hrt
Ovaj pas je elegantne, atletske građe. Možete ga zateći kako lovi mačku ili krade hranu sa stola, ali je ujedno miran i tih prijatelj, koji će se rado priljubiti uz vas na kauču.

06

6. Mastif
Drag ali tvrdoglav pas. Zaštitnički se ponaša prema svojoj porodici, ali njegova veličina je dovoljna da uplaši svakoga, tako da retko mora da zalaje.

07

7. Bernski planinski pas
Zgodan švajcarski pas odgojen za vuču kolica, vođenje stoke u polje ili na sajam, dakle kao pastirski pas. Danas je poznat kao miran, iako kao štene može biti aktivan, zaigran, a ponekad zna i gricnuti.

08a

8. Bulmastif
Odlučan i odan, nije pas koji previše laje, ali se ne slaže uvek dobro sa drugim psima i mačkama.

09

9. Zlatni retriver
Pas koji stvarno želi ugoditi ljudima, uvek spreman na druženje i trčanje za lopticama. Nije pas koji laje, ali je aktivan i najsrećniji je ako može višak energije izbaciti kroz šetnju, plivanje i ostale aktivnosti.

10

10. Kavalirski španijel kralja Čarlsa
Mali, zaigrani pas koji voli svoje vlasnike i mrzi da bude sam. Njegov temperament kreće se od dragog i mirnog do tvrdoglavog psa, ali sa doslednim treningom može se dobro izdresirati i biti poslušan.

11

11. Bernardinac
Bernardinac. Član porodice mastifa. Može biti drag, sramežljiv i tvrdoglav, ali sa pravilnom dresurom i socijalizacijom, ova tiha rasa može biti izvrstan porodični pas ili se koristiti u terapijske svrhe.

12

12. Kineski Šar Pej
Samouveren i tih pas. Inteligentan je i odan porodici, ali zna biti tvrdoglav. Izvrstan je čuvar koji laje samo kada je zabrinut ili se igra.

13

13.Rodezijski ridžbek
Veliki i impresivan pas. Jako je zaštitnički nastrojen prema svojoj porodici, ali će ih pre zaštititi svojim telom nego lajanjem.

14

14. Irski seter
Ovaj pas definitivno ima višak energije, ali je srećom ne iskazuje lajanjem. Sve dok ima dovoljno aktivnosti na koje može potrošiti energiju, on je izvrstan pas za tanke zidove.

15

15. Škotski ovčar
Ovaj blag i privržen pas laje samo kada ima nešto da kaže. Ako mu omogućite dovoljno aktivnosti ne bi trebalo da bude glasan

Izvor: b92.net /  životinje.rs

OSTAVI KOMENTAR