Start Buzz Mali beli meda raste u društvu ljudi

Mali beli meda raste u društvu ljudi

SHARE

Osoblje skandinavskog parka divljih životinja u Danskoj odlučilo se na pomalo drastičnu, ali nužnu meru da bi spasili preslatko mladunče polarne medvedice. Beba Siku je još uvek slepa i gluva, ali već su je morali odvojiti od majke. Polarna medvedica Ilka nije mogla da proizvodi mleko za svoju bebu, pa je Siku vrištala i bila nemirna danima.

[youtube tQmG-O7mnoQ]

“Već dva dana nakon što se Ilka porodila, morali smo je odvojiti od mladunčeta jer je bilo nesrećno i činilo i majku takvom. Od straha da ne umre od gladi jer Ilka apsolutno nije imala mleka, odlučili smo da udaljimo Siku od majke i hranimo je na bočicu”, rekao je direktor parka Frank Vigh-Larsen i dodao: “Beba sad ima 30 dana i već je dobila koji gram na kilaži. Puno se bolje razvija nego s majkom”.

Polarni medvedi ovog parka divljih životinja deo su svetskog programa za spas i razmnožavanje zarobljenih polarnih medveda. Vigh-Larsen tvrdi: “Uvereni smo da će Siku moći da funkcioniše kao normalan polarni medved kroz par godina i lepo živi s ostalim medvedima u parku”.

OSTAVI KOMENTAR