Start Buzz Mačak nasledio 10 miliona evra

Mačak nasledio 10 miliona evra

SHARE

Zar nekad stvarno ne poželite da ste se rodili kao mačka? Ali ne bilo koja mačka. Bogata Italijanka Maria Assunta umrla je prošlog meseca pa joj je nedavno otvoren i testament. Maria je svoje pozamašno bogatstvo od oko 10 miliona evra ostavila – svojoj mački, pišu britanski mediji.

94-godišnja Italijanka nije imala živih srodnika, a starost joj je ulepšavala maca lutalica koju je spasila par godina ranije. Maria je posedovala mnoge vredne nekretnine po celoj Italiji, deonice i bankovne račune s ogromnim ciframa i sve je to ostavila mačku Tomassinu.

Advokati Anna Orecchioni i Giacinto Canzona koji su sastavljali Marijin testament objasnili su da po italijanskom zakonu, mačka nije mogla direktno da nasledi njen imetak. Klijentkinja je zatim tražila da se nađe dobro udruženje za životinje. Advokati nisu uspeli da pronađu udruženje koje bi udovoljilo Mariji, pa je mačku s novcem nasledila medicinska sestra Stefania koja se brinula o starici poslednjih meseci njenog života.

“Odlučili smo da je Stefania najbolji izbor. Maria se sama uverila da ona voli mačke, a Tommasinu novac i ne treba. On je srećan ako ima svežeg mleka i mačijih kolačića”, izjavili su advokati. Stefania je rekla da nije imala pojma da je Maria tako bogata.

Tommasino je trenutno jedan od najbogatijih ljubimaca na svetu. Najbogatiji je nemački ovčar Gunter koji je od svoje vlasnice Karlotte Liebenstien nasledio oko 90 miliona funti.

OSTAVI KOMENTAR