Start Buzz Objavljen konkurs za priču iz domena fantastike

Objavljen konkurs za priču iz domena fantastike

SHARE

Književna fantastika“, publikacija koja je do sada objavljivana u formi almanaha, od juna 2017. godine počinje da izlazi kao časopis magazinskog tipa.

Tim povodom, izdavačka kuća Kontrast izdavaštvo i sajt za promociju fantastične književnosti Art-Anima.com organizuju konkurs za neobjavljene priče domaćih autora i autora iz regiona.

Prihvataju se dela pisana u ključu naučne fantastike, epske fantastike, horora i drugih srodnih žanrova. Tema je slobodna.

Redakcija “Književne fantastike” odabraće samo jednu priču za objavljivanje, a to prozno ostvarenje biće nagrađeno i novčanim iznosom od 100 evra.

Na konkurs se prihvataju SF/H/F priče pisane na srpskom jeziku (ili jezicima s kojih nije potrebno prevođenje). Tema je slobodna, a priče moraju da budu dužine između 20.000 i 33.000 slovnih mesta (računajući i razmake)

Pravo učešća imaju svi radovi koji ranije nisu objavljivani u elektronskom i/ili štampanom obliku. Radovi moraju da budu otkucani u Word-u (Times New Roman, veličina 12).

Uz priče obavezno dostaviti: kratku biografiju, adresu stanovanja i kontakt broj telefona, a jedan autor može poslati samo jednu priču.

Priče slati na: knjizevnafantastika@yahoo.com. Rok za slanje radova ističe zaključno sa 31. martom 2017. godine.

Redakcija časopisa “Književna fantastika” odabraće jednu priču za objavljivanje u junskom broju. Odabrana priča biće nagrađena novčanim iznosom od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti na dan uručenja.

Nagrada će dobitniku biti uručena tokom IV Festivala fantastične književnosti „Art-Anima“, koji se održava početkom juna 2017. godine u Beogradu.

Foto: Promo

5 KOMENTARA

  1. isla sam na njihov sajt. takodje imaju lepih saveta za pisce pocetnike, sto je svakako jesam..ukoliko volite da pisete procitejte poneki clanak..

  2. bilo bi mi drago da posaljete ako opet bude bio slican konkurs, hvala vam za ovo a i unapred za sledece konkurse. pozz iz sapca!

OSTAVI KOMENTAR