Start Buzz Džon Lenon: Veliki ljubitelj životinja

Džon Lenon: Veliki ljubitelj životinja

SHARE

John-Lennon-UFO-sighting

Možda niste znali, ali Džon Lenon je bio veliki ljubitelj mačaka. Bolje rečeno, bio je lud za njima. Međutim, ni psima nije mogao da odoli, pa je bio i ponosni vlasnik nekoliko pasa. Tokom života uzimao je napuštene životinje sa ulice i usvajao ih.

cat_with_glasses-1280x800

Ovo su samo neke od životinja koje je posedovao tokom života:

Elvis

Tokom odrastanja, Lenon je živeo sa mačkom po imenu Elvis. Džon i njegova majka Julija bili su fanovi Elvisa Prislija, pa su mačku nazvali po njemu! Jednoga dana, bili su iznenađeni kada je Elvis u ormaru „omacio“ nekoliko mladunaca. Iako su tek tada shvatili da su pogrešili pri davanju imena, ono je ostalo nepromenjeno.

Tič i Sem

Dok je živeo u Liverpulu, Lenon je posedovao dve mačke, Tiča i Sema. Od 1957. do 1960. godine Lenon je pohađao umetničku školu, a kada se vratio bio je razočaran, jer je Tič uginuo.

Tim

Jednoga dana, vraćajući se iz škole Džon je u snegu pronašao mačku, koju je odneo svojoj tetki Mimi na čuvanje. Maca je dobila ime Tim, a kasnije je izrasla u prelepu polu-persijsku mačku boje marmelade. Ova mačka dobila je posebno mesto u njegovom životu. Svakoga dana mali Lenon je biciklom išao u lokalnu ribarnicu i kupovao mu ribu. Kada je postao poznat, često je sa putovanja zvao tetku Mimi da proveri da li je Tim dobro. Da li zbog dobre nege i mnogo ljubavi, ili pukim slučajem, Tim je doživeo 20. rođendan!

Seli

Dok je bio tinejdžer, Dzon je imao psa po imenu Sally. Ljudi koji su ga poznavali kažu da je, kada je pas uginuo, pevač bio neutešan.

Bernard

Svojoj prvoj ženi Sintiji Lenon je poklonio psa Bernarda. Sali i Bernard bili su jedini psi u Lenonovom vlasništvu, jer je ipak, za nijansu, više voleo mačke.

Mimi i Babagi

Džon i Sintija imali su mačku koja je, naravno, dobila ime po Džonovoj tetki. Nakon Mimi, usvojili su prugastu mačku Babagi. To je bio samo početak, jer su u jednom trenutku posedovali čak 10 mačaka!

Isus

Kada je postao jedan od Bitlsa, Lenon je imao mačku kojoj je sarkastično dao ime Isus, jer je ceo svet brujao o tome kako su „Bitlsi moćniji čak i od Isusa“. Pol Makartni je trakođe svojoj mački dao isto ime.

Mejdžor and Minor

Sredinom 70tih godina Džon je imao aferu sa sekretaricom. Jednoga dana u muzički studio u kom je radio, doneo je kutiju sa 2 mačeta. Sekretarica nije želela da ih usvoji, ali je Lenon insistirao. Mace su se razlikovale samo po tome što je jedna bila nešto krupnija od druge, pa su im dali imena koja u prevodu znače „Veća“ i „Manja“.

Salt i Peper

Ili u prevodu So i Biber, bile su mačke koje je pevač čuvao dok je živeo sa svojom drugom ženom, Joko Ono. Jedna je bila bela i nazvao ju je So, a druga crna, pa je dobila ime Biber.

default

Alis

Ova ruska plava mačka imala je specijalan tretman u Lenonovom domu. Jednog popodneva, pred očima Džonovog sina, Alis je skočila sa prozora višespratnice u Dakoti. Lenonov sin kasnije je izjavio da je to bio jedini put kada je svog oca video da plače.

Miša, Saša i Karo

Ovo su mačke koje je Lenon čuvao pred kraj svog života.
john_lennon__cat_by_mashed_bananas-d35eb78
Inače, osim muzičkog, Lenon je imao i talenat za crtanje, pa su iza njega ostale skice mačaka koje je posedovao. Neke od njih završile su na omotima njegovih knjiga.

Izvor: zivotinje.rs

OSTAVI KOMENTAR