Start Buzz Čokolada i voće su loši za vaše ljubimce

Čokolada i voće su loši za vaše ljubimce

SHARE

ljubimci-maca-i-kuca

Više od 85% osoba priznalo je da hrani svoju mačku i psa hranom koja nije za ljubimce

Psi i mačke se bore da svare ljudsku hranu, voće može da uzrokuje probleme sa bubrezima dok čokolada uzrokuje lupanje srca. Dve trećine vlasnika daje svojim ljubimcima sir, koji i psi i mačke sa mukom vare dok trećina hrani ljubimce voćem.

Svaka hrana koja sadrži so je pogubna za ljubimce. Suvo i sveže grožđe može izazvati prestanak rada bubrega a poznati su i slučajevi u kojima su mali psi umirali posle samo nekoliko zrna kiselog grožđa.

Čokolada je za ljubimce loša zato što sadrži sastojak sličan kofeinu koji može da ubije ljubmce i u malim dozama, zato što uzrokuje lupanje srca.

“Svima nam se desilo da nas pogledaju svojim velikim očima a da mi ne možemo da im odolimo pa podelimo sa njima svoju hranu. Činjenica da im ovaj pogled može naštetiti” kaže Meva Mokroft koja je vodila ovo istraživanje.

Istraživači su takođe otkrili da četvrtina ljudi daje svojim ljubimcima keks što može da dovede do gojaznosti. Drugi daju svojim ljubimcima hleb, ostatke večere i čips, zbog čega psi i mačke imaju problema sa varenjem.

Izvor: b92.net

OSTAVI KOMENTAR